Search
Close this search box.
Broj pregleda

S reči na dela

Podeli sa prijateljima:

S reci na dela

Tročlana delegacija opštine Svrljig, predsednik opštine Milija Miletić, njegov pomoćnik Nenad Stanković i predsednica Skupštine opštine Svrljig Jelena Trifunović, kako smo već objavili, boravila je u slovenačkoj opštini Šentjernej. Tokom trodnevne posete svrljiška delegacija je prvog dana potpisala Povelju o bratimljenju i saradnji Šentjerneja i Svrljiga, posle čega su usledili konkretni dogovori o budućim aktivnostima.

Vreme je da sada pređemo s reči na dela a ima dosta razloga da budemo optimisti posle naše radne posete Šentjerneju. Naime, imamo puno razumevanje naših partnera iz Šentjerneja da nam kroz saradnju pruže konkretnu pomoć u jačanju naše privrede ili indirektno, kroz zajedničke projekte iz oblasti infrastrukture, u odobravanju projekata iz pretpristupnih fondova Evropske unije, ocenio je posetu Šentjerneju predsednik Miletić po povratku u Svrljig.

Prvi  potezi  i konkretizovanje dogovora očekuju se već u narednom mesecu.

Dogovorili smo da privrednici iz Slovenije, njih bar pedesetak, dođu u Svrljig i na licu mesta razmotrimo mogućnosti saradnje njihovih preduzeća sa firmama iz oblasti male privrede Svrljiga. Na ovom poslu, imamo čvrsta obećanja, angažovaće se i Regionalna privredna komora Slovenije i predstavnici Zadružnog saveza, dodao je predsednik Miletić.

Prilikom posete Sloveniji nije moglo a da se ne inicira opsedantna tema naše opštine – oživljavanje proizvodnje u  ovdašnjem  ,,Herbogalu,, nakadašnjem pogonu slovenačke ,,Krke,, . Pomoć u realizaciji  i razrešenju ovog ,,Gordijevog čvora, ,prema navodima predsednika Miletića, obećali i ambasador Srbije u Sloveniji Predrag Filipov i dr Ljubica Jelušić, potptredsednica Vlade Republike Slovenije, te se veruje da će čitav proces biti ubrzan.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano