Search
Close this search box.
Broj pregleda

Glas opozicije

Podeli sa prijateljima:

opozicija potpisuje

Srpska Napredna Stranka, Socijalistička Partija Srbije, Demokratska Stranka, Nova Srbija, Jedinstvena Srbija i Srpski Pokret Obnove, ove stranke održale su 24.avgusta sastanak povodom trenutne situacije u našoj opštini.
U celosti vam prenosimo saopštenje:

Polazeći od činjenice da su opšta ekonomska situacija u opštini Svrljig i socijalni položaj žitelja naše opštine, kako na selima tako i u samom gradu, veoma loši i po građane pogubni a da lokalna vlast na čelu sa Ujedinjenom seljačkom strankom, Srpskom radikalnom strankom i Demokratskom Strankom Srbije vodi jednu veoma lošu i nedomaćinsku politiku, Srpska Napredna Stranka, Socijalistička Partija Srbije, Demokratska Stranka, Nova Srbija, Jedinstvena Srbija i Srpski Pokret Obnove, kao državotvorne i prema građanima odgovorne političke partije održale su sastanak na nivou predsednika opštinskih odbora pri čemu je razmotrena ekonomsko-socijalna situacija u opštini Svrljig i minuli rad lokalne vlasti, gde su donesi sledeći zaključci:

  1. Lokalna vlast koju predvodi USS svojom pogunom politikom i nedomaćinskim korišćenjem sredstava iz opštinskog budžeta dovela je opštinu Svrljig u veoma tešku i za građane nepodnošljivu situaciju;
  2. Aktuelna lokalna vlast nije iskazala razumevanje za vitalne probleme građana pri čemu se ne rešavaju problemi u oblasti ekonomske politike i problemi komunalne infrastrukture. U proteklom periodu u našoj opštini nije ostvarena ni jedna kapitalna investicija koja bi trajno smanjila nezaposlenost stanovništva i poboljšala životne uslove u našoj opštini.
  3. Rad lokalne vlasti uglavnom se svodio na politikanstvo, upošljavanje stranačkih kadrova, golo očuvanje vlasti i fotelja i trošenje novca na stranačkim promocijama.

Imajući u vidu sve navedene činjenice Srpska Napredna Stranka, Socijalistička Partija Srbije, Demokratska Stranka, Nova Srbija, Jedinstvena Srbija i Srpski Pokret Obnove na sastanku su postigle dogovor o političkom delovanju u narednom periodu, do raspisivanja izbora, koje će dovesti do promene ovako loše lokalne vlasti u opštini Svrljig.

Zajedničko političko delovanje Srpske Napredne Stranke , Socijalističke Partije Srbije, Demokratske Stranke, Nove Srbije, Jedinstvene Srbije i Srpskog Pokreta Obnove u opštini Svrljig usmereno na smenu aktuelne lokalne vlasti ne podrazumeva nikakvu predizbornu koaliciju ovih stranaka već nas na ovaj potez, kao politički odgovorne stranke, navodi veoma loše stanje u našoj opštini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano