Search
Close this search box.
Broj pregleda

Internet park, Turizam, Novi sportski tereni, Izgradnja

Podeli sa prijateljima:

Milija konferencijaVodosnabdevanje, Belmužijada, Turizam, Dinar na tri dinara, Internet Park, Adaptacija sportskog terena u naselju Saraj, Nova igrališta bile su teme na konferenciji koju je održao predsednik opštine Svrljig Milija Miletić 15. avgusta.

Vodosnabdevanje
U proteklom periodu dogovoreno je da se voda na našoj teritoriji u ovakvim vrelim danima štedi, te da ovu restrikciju moraju svi jednako podneti kako ljudi koji žive u višim predelima grada tako i oni u podnožju.

Zamenik predsednika opštine Dobrivoje Stojanović koordiniraće dešavanjima u okviru problema vodosnabdevanja, a najveću odgovornost snosiće JKSP Svrljig. U narednom periodu postojeća izvorišta se moraju privesti nameni kako u buduće ne bi dolazilo do ovakvih problema naglasio je predsednik.
Takođe je u planu da se uradi blizu 3km vodovodne mreže od Rumenjaka do Rajila.
Predsednik je dodao da je u skorijem vremenu dolazilo do samoorganizovanja nepoznatih lica koja zatvaraju namerno vodovodne ventile kako bi se stvorila veštačka atmosfera nezadovoljstva kod građana.

Belmužijada
U nastavku konferencije predsednik Miletić je dotakao temu manifestacije Belmužijada, koja je održana od 05. do 07.avgusta ove godine, a gde je utrošeno čak 3 tona sira i 20 tona mleka.
Nadanja su da Belmužijada preraste u organizaciju koja će biti približna Guči, ali za to je potrebno vremena i dosta truda. Za sada Belmužijada je biser jugoistočne Srbije i svakako ga treba sačuvati rekao je Miletić i dodao da svaka naredna mora biti bolja od predhodne. Te je tom prilikom predsednik pozvao građane koji imaju neiskorišćene stambene objekte, a žele da ih izdaju, mogu da dođu svakog dana u opštinskoj upravi i legalizuju svoje objekte i tako obezbede prihode za predstojeću Belmužijadu 2012.

Turizam
Ovih dana obišli smo i ostale potencijalne turističke destinacije poput pećine Samar, prekonoške pećine, kule u Niševcu, Pandiralo u Perišu… Te destinacije se moraju iskoristiti kako bi smo privukli ljude iz drugih gradova i okolnih zemalja jer za to imamo potencijala.
Potrudićemo se da turistička organizacija Srbije stavi u svojoj karti sve turističke destinacije u našoj opštini.

Akcija dinar na tri dinara
Akcija dinar na tri dinara je u punom jeku i radiće se u 16 sela asfaltiranje, rekonstrukcije, adaptacije, izgradnje i tako dalje.

Aktuelno
U narednih nekoliko dana očekuje se krpljenje udarnih rupa u selima i u samom Svrljigu

Adaptacija sportskog igrališta u naselju Saraj
Bitno je za naše građane takođe da je Milija Miletić 15.avgusta potpisao ugovor sa Ministarstvom sporta Republike Srbije gde je lokalna samouprava zajedno sa kancelarijom za mlade učestvovala na konkursu a gde su dobijena sredstva u visini od oko 200.000 dinara namenjena za presvlačenje sportskog terena u naselju Saraj i samoj adaptaciji oko terena.

Internet Park 
Takođe konkurisano je na projektu u saradnji sa kancelarijom za mlade kod nevladine organizacije ‚‚Proaktiv‚‚ gde je dobijeno preko 70.000 dinara za uvođenje interneta u svrljiškom parku, a koji će biti besplatan i u službi svih građana naše opštine.

Sportski objekti
Što se tiče izgradnje obećanih sportskih terena kao i teniskog igrališta biće završeno u najkraćem mogućem roku. Planirano je da igrališta budu jedno kod objekta i montažnih kuća za izbegla lica a jedno na mestu zvanom Padalište. U procesu su i ostala naselja gde postoji adekvatan i neiskorišćen prostor za ovakve namene.

 Protokol o saradnji
24.avgusta očekuje se potpisivanje protokola o saradnji dveju opština – Svrljig i Šentjernej gde će naravno Slovenska opština biti naš partner u nastupanju kod predpristupnih fondova Evropske unije.

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano