Search
Close this search box.
Broj pregleda

Delegacija opštine Svrljig u Sloveniji

Podeli sa prijateljima:

Delegacija opštine Svrljig, sinoć je prisustvovala svečanoj sednici Skupštine opštine Šentjernej, na kojoj je između ostalog proslavljen dan opštine.
Jedna od glavnih tačaka bila je potpisivanje povelje o bratimljenju  i saradnji između opštine Svrljig i opštine Šentjernej. Ispred opštine Šentjernej povelju je potpisao župan Franc Hudoklin a ispred opštine Svrljig, predsendik opštine Svrljig Milija Miletić.

Ovoj svečanosti prisustvovala je i potpredsednica Vlade Slovenije dr Ljubica Jelušić kao i ambasador Republike Srbije u Sloveniji gospodin Predrag Filipov. Ovom prilikom obostrano je istaknuto opredeljenje na vraćanje starih veza između bivših Jugoslovenskih republika i između opština.

Čak 40 opština iz Srbije ima odnose sa opštinama u Sloveniji , što je istakao i ambasador Republike Srbije, gospodin Predrag Filipov. Potpredsednica Vlade Slovenije dr Ljubica Jelušić naglasila je da su ovo bitne stvari, da je takođe bitno da  evropa ponovo spaja ove zemlje.

Izrečeno je zajedničko opredeljenje župana Franca Hudoklina i predsednika opštine Svrljig Milije Miletića da učešće u novim projektima i saradnji u oblasti pre svega poljoprivrede zatim privrede, turizma i  preduzetništva budu budući koraci na kojima će ove dve opštine sarađivati.

Nakon svečane sednice, priređen je svečani prijem a nakon toga predsednik opštine Svrljig Milija Miletić sa županom opštine Šentjernej Francom Hudoklinom gostovao je u emisiji na lokalnoj televiziji u Novom Mestu, gde su prezentovani potencijali opštine Svrljig. Već danas delegacija iz Svrljiga imaće nove susrete sa određenim privrednim krugovima iz opštine Šentjernej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Igralište u Prekonogi dobija tribine

Radovi na mreži

Bez vode Ulica Hadžićeva

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano