Search
Close this search box.
Broj pregleda

Zlatna i bronzana medalja ‚‚Dani banice‚‚

Podeli sa prijateljima:

Dani Banice stand SvrljigNarodna biblioteka Vuk Karadžić u saradnji sa Turističkom organizacijom Bele Palanke, pod pokroviteljstvom opštine Bela Palanka, ove godine je po šesti put organizovala međunarodnu manifestaciju Dani banice. Ova manifestacija, koja ima za cilj da afirmiše tradicionalnu narodnu kuhinju, stare i retke zanate kao i turističke potencijale Bele Palanke, održana ke 12 i 13. avgusta u parku kompleksa Velo. U takmičarskom delu učestvovalo je preko 100. ekipa iz cele Srbije, iz Makedonije i Bugarske.

Svoj štand imala je i opština Svrljig, a ostvareni su i zapaženi rezultati: ekipa u sastavu Milojević Dragan, Milojević Aleksandra i Milojević Saša osvojili su zlatnu medalju u pripremanju gibanice i domaćih jela, dok je ekipa u sastavu Velojić Radmilo, Velojić Zorica i Velojić Jelena u istoj konkurenciji osvojila bronzanu medalju. Štand opštine Svrljig obišli su i predsednik opštine Milija Miletić, predsednica skupštine Jelena Trifunović i njen zamenik Srbislav Đorđević, a mnogi belopalančani imali su priliku da probaju svrljiški belmuž koji su pripremali Jovanović Branko i Velojić Radmilo.

Učešćem svrljižana na ovoj međnarodnoj manifestaciji, nastavljena je dobra saradnja dve opštine, a da vas podsetimo da je nekoliko ekipa iz Bele Palanke učestvovalo na ovogodišnjoj Belmužijadi u Svrljigu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano