Broj pregleda

Počeo turnir u basketu

basketasiKancelarija za mlade je inicirala a  Opštinska uprava prihvatila pokroviteljstvo za organizaciju turnira  u basketu pod nazivom ,,Svrljig 2011,,godine.

‚‚Odlučili smo na Opštinskom veću da pored turnira u malom fudbalu, susreta sela, manifestacije ,,Povratak na selo,, u Niševcu i već tradicionalne ,,Belmužijade,, letnju šemu u Svrljigu, kada je reč ooživljavanju aktivnosti prvenstveno mladih, obogatimo i turnitom u basketu. Opštinsko veće je iz bužeta odobrilo sredstva za organizaciju ove sportske manifestacije a realizacija je poverena Kancelariji za mlade. Ovo je samo još jedan dokaz nastojanja da kroz kulturno-sportsko leto razbijemo letargiju i obezbedimo uslove za zabavu mladih koji sebi nisu mogli da priušte odlazak na letovanje a istovremeno priuštimo razonodu svim žiteljima Svrljiga i okolnih naselja, rekao je predsednik opštine Milija Miletić, povodom organizacije turnira u basketu koji je počeo juče‚

Pred početak turnira Kancelarija za mlade je organizovala uređenje košarkaškog terena.

‚‚Na naš poziv odazvalo se dvadesetak aktivista da volonterskim radom pripremimo igralište za predstojeću sportsku manifestaciju. Postavili smo table i obruče, obeležili linije i očistili teren i prostor oko njega, tako da je spreman za turnir. Za pobednike na turniru, uz pomoć opštine, obezbedili smo vredne novčane nagrade za prvo, drugo i treće mesto i očekujem da će interesovanje za učešće  a i praćenje turnira biti značajno uprkos činjenici da se istovremeno održava nekoliko manifestacija u Svrljigu i okolini,  jer ko voli košarku doći će ovde, dodao je Marko Mladenović, rukovodilac Kancelarije za mlade u  Svrljigu‚‚.

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.