Search
Close this search box.
Broj pregleda

Nek oživi selo moje

Podeli sa prijateljima:

Radmirovac 22

 

Akcija kulturnog i duhovnog oživljavanja sela opštine Svrljig, koja je ove godine pokrenuta od strane lokalne samouprave, Kulturnog centra Svrljig i Mesnih zajednica, pod nazivom „Nek se poet pesma poje, nek oživi selo moje“, nastavljena je ove nedelje u selu Radmirovcu. Karavan folklora, pesme i dobre muzike posetio je ovo svrljiško selo na dan seoske slave Svete Trojice, a druženje sa meštanima i njihovim gostima trajalo je gotovo puna dva sata. Program je organizovan u centru sela, a počeo je kolom Svrljiška rumenka, koje se u ovim krajevima igra od davnina, tako da su i domaćini iz Radmirovca odmah uzeli učešće u igri.

Okupljenim meštanima, kao i gostima iz susednih sela i opština, obratio se predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, koji je svim domaćinima ovog sela čestitao slavu i poželeo puno sreće i zdravlja u kući i dobrog roda na njivama, i podsetio na velika ulaganja za poboljšanje života na selu.

Manifestacija „Nek se opet pesma poje, nek oživi selo moje“ trajaće do sredine leta, a nastavlja se već u petak 17.juna od 18. časova u selu Grbavču.

6 Responses

  1. Ovako se sakupljaju glasaci i politicki poeni,,i nista drugo,,pa neka mi kaze neko, koliko ima omladine a koja je poreklom iz Radmirovca,koja ce da ucestvuje u tom programu.Ovo me podseca na nekadasnje cirkuzante, koji idu od mesta do mesta.Ono, lepo je,ali treba da se zapitamo s kojim povodom je to organizovano!!!

  2. Izgleda samo ja i ti posecujemo Svrljiske novine.Ustvari i nekoliko Cumijeva supervizora koja uskacu nekada kada je gusto da ga brane i tebe da kritikuju.Lose si reko,ne CIRKUZANTI nego nekada davno je od sela do sela vodjena mecka i igrala,i deca se skupljala da je gledaju.Metaforicno tada se 1 covek izivljavao na jednu bespomocnu ,vezanu zivotinju,i da bi joj dao da jede morala je da igra dok joj je on svirao udarajuci u nekakvu tepsiju.A sada….

  3. ….se isto jedan covek izzivljava nad celom opštinom ubacujuci”na kasicicu” malo zabave tamo gde ga svi sigurno mrze i pljuju!Pa nece od toga procvasti to selo gde se ti skupovi odrzavaju.Jedino imace neku korist lokalne kafanice i prodavnice, jer ce jedino tada imati neki profit i ovi koji prodaju semenke i kokice i slicne zanimacije.Inace to traje samo jedno vece, a sta ce biti s ostalim, to samo znaju ti mestani zabrinuti svojim mukama!

  4. Manite se ljudi,narod gladan i bedan,lepo je ovo da se odrzi,ali kada se steknu uslovi za to.Bruka da ovoliko nezaposlenih ima u nasoj opstini.Predsednice moraces da sagledas i mlade jer ovo nema vise smisla svi su otisli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Danas su Sveti mučenici Kozma i Damjan

Obavezno pročitajte

HITNO UPOZORENJE GRAĐANIMA OPŠTINE SVRLJIG: DOŠLO JE DO ZLOUPOTREBE PUNOMOĆJA!

Od ponedeljka (15. jula)

Kreću prijave za učešće na 18. Belmužijadi

Bez zakazivanja i zdravstvene knjižice

Preventivni pregledi štitaste žlezde danas u Domu zdravlja od 8 do 17h

Sportske vesti

Aleksandar Mentović ostaje na čelu FK Svrljig

Dobra vest

Roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano