Search
Close this search box.
Broj pregleda

Rešavanje vodosnabdevanja

Podeli sa prijateljima:

Vodosnabdevanje

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić saopštio je danas da su počeli radovi na poboljšanju vodosnabdevanja u gradu, rekonstrukcijom vodovodne mreže u ulici Vase Albanca.

Višegodišnji problem vodosnabedvanja grada vodom, što zbog slabog kapaciteta izvorišta što zbog dotrajalosti instalacija na mrežu, nastojaćemo da u saradnji sa Direkcijom za izgradnju grada ublažimo već tokom leta. Tačnije, započeli smo radove u ulici Vase Albanca i rekonstruisaćemo mrežu u dužini od 1.470 metara, od mosta na Pravačkoj reci do pogona četkare ,,Pobeda,, . Na ovom potezu u dogovoru sa Putevima Srbije i nadležnim ministarstvom biće rekonstruisani i kolovoz i trotoar. Posle ove ulice nastavljamo radove u ostalim delovima grada prema prioritetu, odnosno počev od najugoroženijih delova, rekao je predsednik Miletić prilikom obilaska gradilišta u Ulici Vase Albanca.

Prema kazivanju direktora Direkcije za izgradnju grada ing. Ivana Božinovića, rekonstrukcija obuhvata zamenu cevi novim, većeg promera i od savremenih neškodljivih materijala i obezbeđivanje novih priključaka. Dosadašnja merenja pokazala su da su zbog dotrajalosti instalacija na vodovodnoj mreži gubici i do 20 odsto u dotoku vode sa izvorišta Manojlica. Ovim će biti poboljšano snabdevanje ne samo u ovoj ulici nego u gradi uopšte jer se radovi nastavljaju i u drugim dleovima.

4 Komentara

  1. Izgleda da su primetili da je sve vise protivnika za politiku osobe sa nase leve strane, u tom kraju , pa su se setili da dovezu ovaj bager i kobajagi da pocnu kopanje.A kako se sada “odjednom” stvorise pare za kopanje?
    A most na Prekonoskoj reci je i dalje ” vrzan” i dalje nema 2 hilj. za popravke.Znaci,opet reklama,i samo reklama.I po milioniti put ispasce da za dalju rekonstrukciju nema para,vec sutra posle slikanja.Ovo je bleda kopija ovih nekadasnjih SPS – ovaca , i oni se tako slikali kad su pustali u rad neki objekat, a posle ni traga ni glasa od njih,pobegli, isto ko sto ce i ovaj.Pa jel uspeo da postavi sijalice na Pastiristu,jel uradio i 1% od onoga sto je obecao u tom pogledu,pa ce i ovo !!!

  2. A i laiku se na slici čini da je ovde zemlja dovežena sa strane,i da je ovaj bagerčić nije iskopao,jer bi bila rupa pored,a i svako ko se imalo razume u ekonomsko iskorišćavanje mašina i ubrzavanje procesa rada bi se zapitao što se to ne vrši sa dosta jačom mašinom,nego s ovom priručnom,kada su u pitanju dosta deblje cevi.
    A na onoj iskopini koja je dalje od ovih likova u prednjem planu vidi se da je zemlja postavljena upravno na kolovoz,sto bi bilo nelogično,jer dovodna cev ide paralelno s putem.Ovo je dokazana manipulacija i to potkrepljena slikom!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano