Search
Close this search box.
Broj pregleda

Održana osma konferencija Socijalističke partije Srbije u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

ilic 2Održana osma konferencija Socijalističke partije Srbije u Svrljigu 25.novembra 2010.godine, u sali Kulturnog centra.

Konferenciji su prisustvovali Dejan Backović direktor SPS-a, prof. dr Mile Ilić i prof. dr Vladan Pešić sa saradnicima.

Konferenciju je otvorio predsednik SPS-a u Svrljigu Radovan Mitić, koji je u svom izlaganju pozdravio sve prisutne goste kao i članove i simpatizere, a nakon toga predložio deo dnevnog reda. Mitić je takođe naglasio da je na lokalnim izborima 2008.godine SPS u koaliciji sa Pupsom osvojio 14% biračkog tela, to je i omogućilo formiranju vlasti u svrljiškoj opštini. Pored Socijalističke partije Srbije u koaliciji su učestvovale i Demokratska stranka, G17plus, Nova Srbija i Ujedinjena seljačka stranka. U takvoj političkoj vlasti SPS je učestvovao više od godinu dana, i u tom periodu preko projekata obezbeđeno je 200 miliona dinara, od tih para najviše je investirano u infrastrukturnom delu. Inače ovakva koalicija nije izdržala političku tranziciju i bila je oborena u SO-Svrljig. A razlozi tome su višestruki a jedan od najvažnijih je što USS nije imala dovoljno političkog i intelektualnog kapaciteta s jedne strane i bezosećajnosti za koalicioni rad sa druge strane. U ovom periodu SPS i njeni predstavnici pokušali su na iskren politički način da doprinesu boljitku opštine Svrljig, napravljeni su dobri kontakti i upoznali visoke predstavnike ministarstva i važne činovnike koji mogu da pomognu našoj opštini u prevazilaženju velikih teškoća, jednom rečju SPS je napravio dobru logistiku sa institucijama države”.


Dejan Backović direktor SPS-a je ujedno i predsednik upravnog odbora “Galenike” on je u svom izlaganju izričito naglasio da je u sledećem periodu prioritet i od vitalnog značaja za grad Svrljig pokretanja “Herbogala”.

Nedostaje deo teksta…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano