Search
Close this search box.
Broj pregleda

Rekonstrukcija vodovodne mreže u selu Niševac

Podeli sa prijateljima:

MILIJA NA TERENU U NISEVCU Zajedničkom akcijom žitelja Niševca i opštine Svrljig ovih dana obavlja se rekonstrukcija seoske vodovodne mreže od izvorišta do kućnih česama.

Reč je o akciji dinar na dva dinara.

Niševčani su prikupli oko 2,2 miliona dinara a ostalo do 6,8 miliona koliko košta rekonstrukcija vodovodne mreže plaćamo iz budžeta opštine Svrljig.

Na ovaj način predviđeno je obnavljanje vodovodne mreže od izvorišta do 180 domaćinstava koja su se prijavila u prvom krugu za zamenu azbestnih cevi starog vodovoda novom mrežom od polietilenskih vodova.

Apelujem i na ostale mesne zajednice sa područja opštine Svrljig da slede primer Niševca jer smo u opštini spremni da finasijski podržimo svaku akciju kada je reč o infrastrukturnim objektima u svakom našem selu.

Do kraja godine nastavljamo aktivnosti u selima-Guševac,Vlahovo i Lalinac, rekonstrukcijom i asflatiranjem prilaznih puteva i ulica, rekao je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, prilikom obilaska radilišta na vodovodu iznad Niševca.

Prema objašnjenju direktora Direkcije za izgradnju u Svrljigu, Ivana Božinovića,rekonstrukcija se obavlja na mreži dugoj 5,2 kilometara i postavljanjem novih cevi znatno će biti smanjeni gubici u dotoku a samim tim će biti pojačan kapacitet seoskog vodovoda i što je najbitnije izbacivanjem dotrajalih azbestnih cevi znatno će biti poboljšan kvalitet vode.

Predsednik MZ Niševac Milenko Mihajlović i član Saveta MZ Emilija Stanisavljević izrazili su zadovoljstvo što su skoro svi žitelji Niševca, shvatli značaj akcije i finasijski je inicirali da bi dobili dvostruko više sredstava od opštine.

Predsednik MZ Mihajlović je ovom prilikom apelovao na  Niševčane koji se u prvom krugu, iz bilo kod razloga,  nisu priključili akciji da to učine što pre kako bi posao obavljen u jednom dahu dok su izvodjači radova i mehanizacija na terenu.

Naime, selo ima oko 220 domaćinstava a 180 učestvuje u akciji te se pozivaju i ostali da se pridruže i dobiju bolje snabdevanje zdravijom pijaćom vodom.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano