Broj pregleda

Uklanjanje krana i postavljanje zaštitne ograde

0000000000000002Savet za bezbednost opštine Svrljig na sednici krajem prošlog meseca doneo je odluku, koja je razmatrana i na Opštinskom veću, da se što pre ukloni kran sa gradilišta sportske hale a prostor oko nje ogradi.

Godinama zapostavljen kran je latentna opasnost za učenike osnovne i srednje škole i brojne prolaznike naselja  Saraj.
Do sada nije uklonjen jer je firma koja je izvodila radove ugašena a poverioci su se oglušili o više opomena opštine oglašavajući se nenadležnim. Zato smo mi odlučili da se u interesu bezbednosti o našem trošku koji bi kasnije refundiran od eventualnog potražioca krana- on ukloni.Odluka je prosledjena nadležnim službama i postupak je u toku.Takodje je procenjeno da je gradilište potecijalna opasnost za decu koja tu traže mesto za igru a zapaženo je i često prisustvo ,,neželjenih gostiju,, -osoba koje su tu sastaju iz raznoraznih razloga. Zato je doneta i odluka da se odmah po uklanjanju krana prostor gradilišta buduće sportske hale ogradi i onemući pristup,izjavio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.
Odluka je jasna do te mere da je službama koje su zadušene da je sprovedu prosledjena pod upozorenjem da će snositi sankcije ako to ne učine blagovremeno. Otuda je suvišna svako inicireanje nekakve dobrovoljne akcije da se gradilište zaštiti što neki žele da prikažu kao društvenu akciju.

Savet za bezbednost opštine Svrljig na sednici krajem prošlog meseca doneo je odluku, koja je razmatrana i na Opštinskom veću, da se što pre ukloni kran sa gradilišta sportske hale a prostor oko nje ogradi.[1:35:40 AM] Marko Miladinović: Godinama zapostavljen kran je latentna opasnost za učenike osnovne i srednje škole i brojne prolaznike naselja  Saraj. Do sada nije uklonjen jer je firma koja je izvodila radove ugašena a poverioci su se oglušili o više opomena opštine oglašavajući se nenadležnim. Zato smo mi odlučili da se u interesu bezbednosti o našem trošku koji bi kasnije refundiran od eventualnog potražioca krana- on ukloni.Odluka je prosledjena nadležnim službama i postupak je u toku.Takodje je procenjeno da je gradilište potecijalna opasnost za decu koja tu traže mesto za igru a zapaženo je i često prisustvo ,,neželjenih gostiju,, -osoba koje su tu sastaju iz raznoraznih razloga. Zato je doneta i odluka da se odmah po uklanjanju krana prostor gradilišta buduće sportske hale ogradi i onemući pristup,izjavio je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.
Odluka je jasna do te mere da je službama koje su zadušene da je sprovedu prosledjena pod upozorenjem da će snositi sankcije ako to ne učine blagovremeno. Otuda je suvišna svako inicireanje nekakve dobrovoljne akcije da se gradilište zaštiti što neki žele da prikažu kao društvenu akciju.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *