Septembarske bebe

Broj pregleda

bebeDodela jednokratne novčane pomoći majkama septembarskih norvorodjenčadi obavljena je u znaku blizanaca. Tačnije u Centru za socijalni rad došlo je pet mama a pomoć je dodeljena za šest beba. Naime, srećna majka Tamara Isa dobila je dve devojčice-bliznakinje.

Činjenica je da 25 000 dinara za novorodjenče nije velika suma ali verujem da mnogima to ipak puno znači za početak. Naša opština ima stav da su mladi budućnost Svrljiga i da za njih treba ulagati maksimalno u odnosu na prilike koje nam dozvoljavaju. Nastojaćemo da za iduću godinu iz budžeta opštine izdvojimo više sredstava i time povećamo i namensku kvotu za novorodjenčad. Ćestitam svim mamama i želim da njihov primer slede naše sugradjanke te dobi, da Svrljig jednog dana ne bi bio grad starih, rekla je predsednica Skupštine opštine Svrljig Jelena Trifunović, dodeljujući novčanu pomoć majkama novorodjenčadi.

Ovom prilikom jednokratnu novčanu pomoć opštine za novorodjenčad dobile su –Tamara Isa/za blizance/, Sladjana Radenković, Vesna Djordjević, Jelena Pižula i Jelena Božinović.

Prema podacima Centra za socijalni rad koje je ovom prilikom saopštila direktorica Vesna Nedeljković u ovoj godini zaključno sa septembrom rodjeno je 57 beba.

Lane ih je do decembra bilo ukupno 96 što ukazuje na strepnju da će natalitet u ovoj godini, kao i predhodnih, biti u padu. Na ozbiljnost situacije ukazuje i podatak da je prošle godine umrlo 242 Svrljižana što je više nego dvostruko od broja rodjenih i neumitno vodi smanjenju populacije.

Pročitajte i

Komentar

Your email address will not be published.