Search
Close this search box.
Broj pregleda

19.redovna sednica Skupštine opštine Svrljig

Podeli sa prijateljima:

SLIKA 219.redovnu sednicu Skupštine opštine Svrljig otvorio je predsednik Skupštine gospođica Jelena Trifunović u zakazanom vremenu 10:00 sati.

Nakon prozivke odbornika konstatovano je da je prisutno 36 od 37 odbornika i da postoji kforum za rad.

Dnevni red obuhvatao je 10 tačaka ali je na samom početku dopunjen sa još dve tačke i to 1.Predlog rešenja o razrešenju 2 člana školskog odbora srednje stručne škole „Dušan Trivunac Dragoš“

2.Predlog o imenovanju 2 člana školskog odbora srednje stručne škole „Dušan Trivunac Dragoš“

Gde je umesto Mileta Milutinovića koji je razrešen na njegovo mesto došla prof.engleskog jezika Radmila Dragojević a umesto Mirke Milosavljević , Milenko Tomić.

Šef odborničke grupe SPS-a ostavio je još jedan predlog za uvrštavanje 5 tačaka na dnevnom redu koje su sačinili odpornici te stranke i to:

1.Ekonomsko privredna situacija u opštini Svrljig

2.Bezbedonosna situacija u opštini Svrljig

3.Izveštaj o visini zarada opštinskih funkcionera

4.Izveštaj o realizovanim dnevnicama predsednika opštine, predsednika Skupštine, načelnika opštinske uprave i pomoćnika predsednika opštine, počev od 19.marta zaključno sa septembrom 2010.godine

5.Izveštaj o Zaradi zamenika predsednika opštine Milije Miletića u periodu od 2004.g.-2008.g.

Demokratska stranka je dala predlog da se snimci sa sednica Skupštine emituju u celosti na lokalnoj televiziji Laser, koji takođe nije uvršten na dnevni red kao i predhodne 5 tačke koje je dostavio šef odborničke grupe SPS-a Radovan Mitić.

Nakon ovog izlaganja i glasanja predsednik Skupštine Jelena Trifunović stavila je na glasanje „Usvajanje zapisnika sa osamnaeste redovne sednice SO-Svrljig održane 29.07.2010.godine“ koji je usvojen sa 23 glasova , gde opozicija nije dizala ruku.SLIKA 3

Još jednom je odbornik Saša Tubić negirao problem oko odborničkih pitanja jer on još uvek ne dobija odgovore na postavljena pitanja sa prošlih zasedanja SO-Svrljig. Nagovestio je i to da je na prošloj sednici najobimnija tačka bila upravo ta famozna 14.tačka odbornička pitanja i odgovori, gde su pitanja postavljana i sa strane pozicije i opozicije u parlamentu, ali još uvek nije odgovoreno ni na jedno po njegovim rečima.

Saša Tubić je takođe pomenuo da sa održanih sednica ništa ne izlazi u javnost i da je opština u medijskom mraku.

Kod medija bilo je reči i o lokalnoj televiziji TV Laser , po rečima odbornika Tubića ova televizija je preplaćena od strane opštine Svrljig za emitovanje informacija a bukvalno ništa i nikako ne informiše građane.

Pomoćnik predsednika opštine Svrljig Nenad Stanković bio je izvestilac pod tačkom 4 „Predlog Odluke o aktivnom učešću u pripremi i realizaciji projekata po pozivu Evropske komisije – Exchange 3, 07SER01/02/41“ . Nenad je izjavio da je partner svrljiškoj opštini u ovom projektu opština Lom iz oblasti Montana u Bugarskoj a pored njih i „Nalet“ . Svrljig u ovom projektu učestvuje 10% naglasio je Stanković.

Što se tiče otpisa kamate na poreski dug Zdravko Krstić načelnik opštinske uprave inače izvestilac pod ovom tačkom rekao je da je potrebno da se ukinu ili da se drastično smanje kamate kako bi privredni subjekti dolazili a ne odlazili iz naše opštine.

U nastavku sve tačke su usvojene na ovoj sednici.

SLIKA 1

Odbornička pitanja su bila na ovoj sednici u manjem broju nego predhodnih sednica. Za reč su se javili odbornci Rade Mitić koji je apelovao da se uvede linija gradskog prevoza od Niške ulice odakle putuje 44 đaka, zatim odbornik Radojko Rađenović koji je nagovestio o udarnim rupama na lokalnim putevima i nepostojanju obaveštenja i putokaza i da je to potrebno lokalizovati,bilo je reči i o fondu za zaštitu životne sredine govorio je i zatražio izveštaj, finansijski plan i projekte Milan Videnović a takođe je za govornicu par puta i u okviru odborničkih pitanja izašao Saša Radovanivić koji je naglasio problem sa stokom u gradskom naselju Rosulja, gde je po rečima Krstića taj problem rešiv i to će se u najkraćem roku realizovati.

Nakon skoro tri sata sednica je uspešno završena i usvojene su sve tačke dnevnog reda.

Opširnije poslušajte na radio stanici „BUBAMARA“ putem radio aparata ili na web adresama: www.radiobubamara.com & www.radiobubamara.net

Info: svrljig.info Press Tim

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano