Svrljiške novine

Broj pregleda

12.sednica opštinskog Veća

Podeli sa prijateljima:

Tabla 2

Predlog odluke o otpisu kamate na poreski dug po osnovu izvornih loklanih javnih prihoda,glavna je tačka rasprave većnika na dvanestoj sednici Opštinskog veća.

Većina žitelja svrljiške opštine,prema trenutnoj evidenciji,ne svojom krivicom,godinama nije plaćala poresko zaduženje jer jednostavno nije ni dobijala priznanice i opomene za uplatu.

Počev od ove godine ovaj posao je prešao u nadležnost opštine i zatekli su nas poražavajući podaci tako da je kog mnogih kamata,zbog višegodišnjeg neplaćanja,nekoliko puta veća od glavnice zaduženja.

Shodno zakonu,na današnjoj sednici Veća doneli smo jednoglasno odluku da pozovemo naže sugradjane da izmire dugovanja uz znatnu povlasticu. Konkretno svi koji se odazovu našem pozivu a već smo poslali opomene sa zaduženjem i plate osnovni dug,dođu kod nas sa priznanicom,biće oslobođeni plaćanja kamate za sve godine unazad do 2009.godine,računajući i nju.

Dugovanja za 2010.godinu treba plaćati redovno. Drugim rečima,zakon nalaže,ako se ne odazovu,da kasnije moraju da plate i dug sa kamatom. Ova pogodnost važi do 31.decembra ove godine pa treba blagovremeno izmiriti obaveze,rekao je posle sednice Veća predsednik ovog tela i opštine Svrljig Milija Miletić,apelujući na sugrađane da se odazovu pozivu i iskoriste pogodnost.

Inače, na dvanestoj sednicivećnici su jednoglasno usvojili izveštaj Štaba za žetvu 2010.godine koji je podnela predsednica  Tanja Lazarević. Ocenjeno je da je žetva uspešno,blagovremeno i bez većih problema obavljena na vreme i da je prinos od tri tone po hektaru u proseku,adekvatan uloženom trudu i materijalu.

Takođe je zapaženo da su mnogi seoski putevi,zbog žetve,blagovremeno osposobljeni od strane kominalnog preduzeća ali će pored potreba za žetvu dobro poslužiti i za prikupljenaje četine i dovoz ogreva za zimu.

Većnici su na ovoj sednici prihvatili još jednu izmenu u predlogu rebalansa budžeta  koja se odnosi na korekciju finasiranjajavnih budžetskih ustanova i preduzeća a po nalogu Ministarstva finasija o čemu je obavestio rukovodilac sektora finasija Nenad Milosavljević a potom su jednoglasno izvršili dopunu članova za radna tela fonodva-za poljoprivredu, protivpožarnu i vanredne situacije i zaštitu životne sredine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

Obratio se i Miletić

U selima Stare planine uginulo šest krava od zarazne bolesti

PROMO

Auto centar Timok: Nalepnica na licu mesta, bez odlaska u MUP

Vozači iz cele Srbije

Održan 7. Hard Enduro u Svrljigu

Presveta Bogorodica Neopalima kupina

Svrljiški vatrogasci obeležili slavu Sektora i vatrogasno-spasilačke jedinice

Sve je to fudbal

FK Svrljig doživeo težak poraz od OFK Brzog Broda u 5. kolu Zone Centar

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *