Search
Close this search box.
Broj pregleda

Lovačko takmičenje u Boloinju

Podeli sa prijateljima:

gadjanje glinenih golubova 06 04 U ataru sela Beloinja, nadomak Svrljiga, u subotu 14. avgusta, održano je takmičenje u gađanju glinenih golubova.

Lovački savez Srbije i Lovačko udruženje Doktor Milenko Hadžić iz Svrljiga, sedmi put za redom organizovali su ovo veoma zanimljivo takmičenje, za koje se prijavilo četrdesetak lovaca iz Svrljiga i okolnih lovačkih podružnica.

U ekipnoj konkurenciji, od sedam prijavljenih ekipa, prvo mesto osvojila je ekipa Plot iz Prekonoge u sastavu Saša Vasić, Dragan Đorđević, Bojan Ljubomirović i Goran Đorđević, drugo mesto osvojila je ekipa u sastavu Martin Milojić, Srđan Milojić, Milan Golubović i Radoš Milošević, dok su  treće mesto osvojili Bratislav Stevanović, Zoran Aranđelović i Nikola Zlatković. U pojedinačnij konkurenciji bilo je prijavljeno šesnaest lovaca, a najbolji strelac bio je Ivan Rašić, drugo mesto osvojio je Zoran Aranđelović, dok je nakon velike borbe između Milana Tošića i Saše Nikolića, posle šesnaest gađanja, treće mesto osvojio Saša Nikolić.

Prilikom dodele nagrada i priznanja, diploma, pehara i medalja najboljim pucačima, predsednik Lovačkog udruženja Doktor Milenko Hadžić u Svrljigu, Zlatimir Rašić, istakao je da je ova takmičarska disciplina naročito popularna kod mlađih lovaca koji zadnjih nekoliko godina učestvuju na takmičenjima širom Srbije i postižu solidne rezultate.

Druženje lovaca, kako takmičara tako i njihovih gostiju, nastavljeno je uz tradicionalni lovački gulaš, pripremljen od mesa divljači.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano