„Jura“ u Rači – „Herbogal“ u Svrljigu

Broj pregleda

15906827074bc2d88a29491346733845 extreme Južnokorejska kompanija "Jura" otvorila je danas u Rači Kragujevačkoj prvu svoju fabriku u Srbiji.

Pogon je na svečan način u prisutvu ambasadora Koreje i predstavnika fabrike otvorio ministar Mladjan Dinkić. Otvaranju su prisustvovali i predstavnici svrljiške opštine.A od ministra Dinkića dobili smo obećanje da će učiniti sve da se pokrene i proizvodnja u ,,Herbogalu,, da se oživi dovođenjem domaćih ili stranih investitora jer je shvatio i izrazio razumevanje da je neminovnost da se najzad omogući zapošljavanje većeg broja radnika u našoj opštini koja je nažalost pri dnu lestvice u društvu nerazvijenih,izjavio je posle susreta sa ministrom Dinkićem,predsednik Miletić.

Inače,južnokorejka kompanija ,,Jura,, izvesno je već ove godine počinje gradnju fabrike u niškoj Radnoj zoni ,,Donje Međurovo,, koja  će  uposliti  1 500 radnika u prvom trenutku, te nije nemoguće da  se proširenjem proizvodnje otvori pogon i u Svrljigu pošto postoji mogućnost za braunfild investiciju bez velikih ulaganja.

 q8c ra1

slika preuzeta sa sajta svrljig.rs

Pročitajte i

1 Komentar

  • nadamo  se ali,,,  to je jos  pre  2 god  bilo obecano  pa  do dana danasnjeg nije bilo  reseno,,a  da bi bilo reseno  treba  da se prvo osposobi trafostanica koja je zajednicka  s fabrikom  "SIEN" a koja  je ozbiljno ostecena,  pa   zatim  ,  ova  fabrika je u nadleznosti ministarstva  zdravlja,a ne  ministarstva  za ravnomerni  regionalni razvoj,,onda,  ima mnogo dugova  prema  firmi iz  Slovenije,,,,  i  stvarno  bi voleli  da se  to realizuje  ali,,,mnogo daleko smo od  toga,

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *