Search
Close this search box.
Broj pregleda

Potencijalni investitori

Podeli sa prijateljima:

foto Dragan Ilić Na poziv Mladjana Dinkića, podpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra ekonomije i regionalnog razvoja, predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, prisustvovao je medjunarodnoj konferenciji automobilske industrije u Beogradu.
Uz nosioce srpske automobilske industrije i menadžmenta FIAT-a, na ovom skupu prisustvovali su i predstavnici razvojnih banaka, kao i direktori internacionalnih kompanija.

Predstavnici opština detaljno su upoznati sa podsticajnim merama Vlade koje čini u naporima da pomogne nerazvijenim opštinama Srbije i ostvarivanju kontakata sa potencijalnim investitorima.
U razgovoru sa podpredsednikom Vlade, Mladjanom Dinkićem, predsednik Miletić je, pored ostalog, upoznat da za lociranje fabrike za izradu automobilskih komponenti u opštini kakva je Svrljig, Vlada investitorima nudi i do 10 000 evra po zaposlenom radniku.

miletić

Realne su šanse da se krug angažovanih područja širi i na mnoge opštine Srbije gde bi se gradili objekti za izradu komponeti automobilske industrije, ne samo za italijanskog giganta, već i druge slične investitore, u čemu opština Svrljig vidi svoju šansu.

4 Komentara

  1. jel se slazete samnom da se nas " Predsednik " malo usvinjio?

    ponasanje koje on ima kada je na vlasti ne prilici jednom predsedniku opstine.

    predsednik je tu da poprica sa svima a ne da ljude tera od sebe.

    cisto sam izneo svoje misljenje valjda to smem ovde,nadam se da je sajt demokratski nastrojen i dozvoljava svakojaki komentar osim uvredljivih naravno. Postovanje redakciji!

  2. Ma jeste, a kad se otide kod njega on je stalno zauzet, toboze s nekim vaznim dokumentima a u sustini su nam velike pare propale jer mi, od konstituisanja ove vlade pa do dana danadnjeg nismo predali vladi tj resornom monistarstvu NI JEDAN vazan projekat, i naravno , propale su nam pare koje je ministarstno spremilo ,

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano