Svrljig dobija 800.000 RSD

Broj pregleda

123Beograd.   Predsednik Opštine Svrljig Milija Miletić potisao je u Beogradu ,u Palati federacije, sa ministrom Sulejmanom Ugljaninom,ugovor o dodeli 800 000 dinara našoj opštini.Konkretno reč je o ugovoru izmedju Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Opštine  Svrljig o finasiranju i sufinasiranju izrade projektne dokumentacije za izradu projektne dokumenatcije za rekonstrukciju vodovodne mreže u Svrljigu.

Opština Svrljig se ugovorom obavezala da posle sprovedenog postupka javne nabavke dostavi Kancelariji za održivi razvoj kompletnu dokumentaciju i vodi preciznu dokumenatciju o stepenu realizacije predmeta ugovora.

S druge strane,Kancelarija za održivi razvoj je preuzela obavezu da odmah uplati opštini Svrljig pedeset odsto sredstava a po izradi projektne dokumentacije,po zahtevu opštine Svrljig,prenese i ostala sredstva koja pristižu iz budžeta Republike Srbije.

Ugovor je potpisan u prisustvu predstavnika 48 nerazvijenih opština sa  područja Srbije koji su takodje podneli svoje zahteve za dodelu sredstava od strane Kancelarije za održivi razvoj.

U kraćem susretu sa ministrom Ugljaninom,predsednik opštine Svrljig Milija Miletić se zahvalio za dodeljena sredstva koja  predstavljaju nastavak saradnje sa Kancelarijom,pošto je Svrljig već u dva navrata dobio pomoć za izradu projektne dokumentacije infrastrukturnih objekata, te izrazo očekivanje da će u narednom periodu podška Svrljigu biti plodotvornija a saradnja čvršća.

Ministar Ugljanin je naglasio da će Kancelarija učiniti maksimalne napore da stvori uslove za bolji život i podizanje standarda  projektima održivog razvoja u Svrljigu kao i u ostalim nerazvijenim opštinama.Prema njegovom kazivanju intenzivno se radi na formiranju posebnog fonda za pomoć nerazvijenim u kojem bi bila ne samo sredstva  iz budžeta Republike Srbije već se slivala i finasijska podrška dijaspore .To bi značilo stvaranje uslova kojim bi se privukli domaći i strani investitori da se angažuju na pokretanju privrede na područjima nerazvijenih opština.

Ministar Ugljanin je u razgovoru sa predsendikom Miletićem istakao da će nastojati u što pre ponovo poseti  Svrljig i na licu mesta sa loklanim rukovodstvom sagledati i peoceniti potrebe za razvoj našeg područja.

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *