Elektronska biblioteka za osnovce

Broj pregleda

os Narodna kancelarija predsednika Republike i softverska kompanija Govi, doniraće osnovnim školama u pet srpskih gradova, softver pod nazivom „Bibliotekar“, koji će odgovoriti na sve veće zahteve čitalaca školskog uzrasta.
Od 1. septembra, ovaj softver moći će da koriste osnovci u Beogradu, Pančevu, Kladovu, Ljuboviji i Svrljigu, dok će bibliotekari ovih škola moći u svakom trenutku da znaju koliko je knjiga izdato, kada treba da se vrate, da pošalju opomene zbog kašnjenja, koje se knjige najviše čitaju i ko je najvredniji čitalac u školi.
Juče su osnovnu školu u Svrljigu posetili Ivan Jojkić, iz odeljenja opštih poslova Narodne kancelarije predsednika Republike i Ivana Karalejić, marketing menadžer softverske kompanije Govi iz Beograda. Oni su sa direktorom škole Zoranom Nikodijevićem i školskim bibliotekarem Radišom Pejčićem, obišli školsku biblioteku i informatičke kabinete, a zatim su pomoću demo verzije softvera „Bibliotekar“ pokazali šta sve omogućava svojim korisnicima.

Fond biblioteke osnovne škole u Svrljigu je 17.123. knjige i od 1. septembra osnovci će moći jednostavnim odlaskom na sajt, od kuće ili iz učionice, putem interneta, da provere da li biblioteka poseduje knjigu koja im je potrebna, da li je knjiga već zauzeta i kada će biti vraćena, da sadržaj knjige preuzmu u elektronskom formatu, kao i da daju svoj lični komentar ili pročitaju tuđe komentare onih koji su knjigu pročitali pre njih.
Direktor osnovne škole, gospodin Nikodijević je na kraju rekao da će ova donacija, školu u Svrljigu svrstati u red najsavremenijih škola u Srbiji.

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.