Search
Close this search box.
Broj pregleda

Elektronska biblioteka za osnovce

Podeli sa prijateljima:

os Narodna kancelarija predsednika Republike i softverska kompanija Govi, doniraće osnovnim školama u pet srpskih gradova, softver pod nazivom „Bibliotekar“, koji će odgovoriti na sve veće zahteve čitalaca školskog uzrasta.
Od 1. septembra, ovaj softver moći će da koriste osnovci u Beogradu, Pančevu, Kladovu, Ljuboviji i Svrljigu, dok će bibliotekari ovih škola moći u svakom trenutku da znaju koliko je knjiga izdato, kada treba da se vrate, da pošalju opomene zbog kašnjenja, koje se knjige najviše čitaju i ko je najvredniji čitalac u školi.
Juče su osnovnu školu u Svrljigu posetili Ivan Jojkić, iz odeljenja opštih poslova Narodne kancelarije predsednika Republike i Ivana Karalejić, marketing menadžer softverske kompanije Govi iz Beograda. Oni su sa direktorom škole Zoranom Nikodijevićem i školskim bibliotekarem Radišom Pejčićem, obišli školsku biblioteku i informatičke kabinete, a zatim su pomoću demo verzije softvera „Bibliotekar“ pokazali šta sve omogućava svojim korisnicima.

Fond biblioteke osnovne škole u Svrljigu je 17.123. knjige i od 1. septembra osnovci će moći jednostavnim odlaskom na sajt, od kuće ili iz učionice, putem interneta, da provere da li biblioteka poseduje knjigu koja im je potrebna, da li je knjiga već zauzeta i kada će biti vraćena, da sadržaj knjige preuzmu u elektronskom formatu, kao i da daju svoj lični komentar ili pročitaju tuđe komentare onih koji su knjigu pročitali pre njih.
Direktor osnovne škole, gospodin Nikodijević je na kraju rekao da će ova donacija, školu u Svrljigu svrstati u red najsavremenijih škola u Srbiji.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano