Đorđević zamenik predsednika Skupštine (VIDEO)

Broj pregleda

Djordjevic Srbislav SRS Srbislav Đorđević, šef odborničke grupe SRS u svrljiškom lokalnom parlamentu, nakon ostavke na mesto zamenika predsednika opštine, na današnjoj, 16. sednici Skupštine, izabran je na mesto zamenika predsednika Skupštine opštine Svrljig.

Sednica je, kao i nekoliko predhodnih, protekla u burnoj atmosferi i polemici opozicionih i odbornika vladajuće koalicije o legalnosti odluka, neblagovremenom zakazivanju kako samih sednica Skupštine, tako i o dostavljanju materijala neophodnog za rad po tačkama., ali i o nedostavljenim odgovorima na odbornička pitanja sa prethodnih sednica, za koje predsednica Skupštine, Jelena Trifunović, obrazlaže da je sa odgovorima zakašnjeno „zbog prvomajskih praznika“. Sekretar Skupštine, Mariola Gagić, je takođe, na odborničko pitanje, odgovorila da se ni Skupština, ni dostavljanje materijala, nisu obavili u zakonskom roku.
Diskusija pre početka rada po Dnevnom redu trajala je skoro dva sata.

U zameni odbornika i verifikaciji njihovih mandata došlo se do situacije da se na mesto odbornika SRS, Srbislava Đorđevića, kome je mandat prestao izborom za zamenika predsednika opštine (podneo ostavku), odbornik zamenjuje Srbislavom Đorđevićem i to na predlog Srbislava Đorđevića (!).
Još jednom odborniku radikala, Jeleni Jovanović, verifikovan je mandat umesto Milomira Ilijića, koji je izabran u opštinsko Veće, kao i Dragani Milanović iz Ujedinjene seljačke stranke, umesto Milije Miletića koji je izabran na mesto predsednika opštine.

novi odbornici s leva na desno Srbislav DjordjevicDragana Milanovic i jelena jovanovic Opozicioni odbornici su i na ovoj sednici insistirali da im se dostavi zapisnik sa „famozne“ 14. sednice Skupštine (koja nije održana), kao i finansijski izveštaj o podignutim dnevnicama odbornika (3.500 din po odbroniku), jer je, po njihovoj tvrdnji, opština time oštećena za oko 70.000 dinara, iako sednice nije ni bilo.

I dok se i dalje čeka odluka Upravnog Suda o legalnosti smene vlasti u Svrljigu, odbornici su, između ostalog, na ovoj sednici usvojili odluku za uređenje i upravljanje otpadom, ali i odluku o dodeli javnih priznanja povodom Dana opštine Svrljig na svečanoj sednici koja će se održati 08. maja.
Na pitanje novinara šta će se desiti sa javnim priznanjima ukoliko Upravni Sud donese odluku da je smena vlasti bila nelegalna, Mariola Gagić, sekretar Skupštine, odgovorila je da se i ta odluka, kao i sve prethodne, proglašava nelegalnom.

Pročitajte i

1 Komentar

  • bruka i sramota kakvi predstavljaju narod!

    vama pohvale jer jedini objavljujete sve strane ove "lude opstinske kuce"

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *