Broj pregleda

Sednica SO: Novi zamenik predsednika opštine

DOBRIVOJE STOJANOVIC kosta Dobrivoje Stojanović (DSS) novi je zamenik predsednika opštine Svrljig. On je izabran glasovima većine odbornika na 15. sednici Skupštine opštine Svrljig (14. sednica nije održana), pa je time i zvanično potvrđena nova vladajuća koalicija u Svrljigu izmedju Ujedinjene seljačke stranke, Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije. Izabrana su i dva nova člana opštinskog Veća, Milomir Ilić i Zorica Branković-Basarić.

Cela sednica je uglavnom protekla u veoma burnoj diskusiji i uz mnogobrojne međusobne optužbe, ali i upozorenja na legalnost smene vlasti, odluke, sednice Skupštine i Veća poslanika prethodne vlasti koji su nizom otvorenih pitanja možda i pokazali da je svrljiška politička parlamentarna scena u ozbiljnoj krizi.

Neka od pitanja koja su se takođe mogla čuti na sednici Skupštine su i to da li su poslanici podigli dnevnice za 14. sednicu koja i nije održana, zatim koga predstavljaju odbornici USS koja po novom zakonu nije preregistrovana, a Komisiji podnosi dokumenta sa stranačkim pečatom i da li je država Srbija obmanuta od strane ove vladajuće koalicije zahtevom za izdavanje novog pečata Skupštine, iako je i stari pečat važeći. Opravdano je i pitanje da li opština Svrljig u ovom trenutku ima dva važeća pečata Skupštine, a samim tim i dva predsednika Skupštine.

Šef odborničke grupe G17+, Ljubiša Stojković, postavio je i pitanje u kom svojstvu Srbislav Đorđević (SRS) prisustvuje sednici jer mu je izborom za zamenika predsednika opštine prestao odbornički mandat, koji, nakon njegove ostavke, nije ponovo potvrđen. Odbornici opozicije su takođe zamerili ulazak u vladajuću koaliciju odbornicima DSS-a, koji su jedni od potpisnika tužbe Sudu o legalnosti smene vlasti u Svrljigu još u prvom delu 13. sednice od 18. marta 2010. godine.

Odluka Suda, najavili su predstavnici opozicije, očekuje se do kraja ove sedmice.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *