Search
Close this search box.
Broj pregleda

Prvi maj dočekujemo nezadovoljni i siromašni

Podeli sa prijateljima:

radnici Još jedan Međunarodni praznik rada – Prvi maj dočekujemo nezadovoljni,siromašni i u svakodnevnom strahu od gubitka posla. Umesto da taj simbol borbe radnih ljudi za radnička prava,za slobodu i mir,za rad i život dostojan čoveka proslave zaslužujući se za viši standard i blagostanje,radnici i građani Srbije se i dalje bore za preživljavanje. Loša privatizacija,pad proizvodnje gubitak radnih mesta,velika stopa nezaposlenosti i nizak životni standard doveli su do masovnih protesta i brojnih štrajkova,koji su obeležili prošlu,a nastavljaju se i u ovoj godini.

SSSS,ipak,nije obeshrabren i sa optimizmom nastavlja borbu za bolju budućnost i viši životni standard svog članstva i svih zaoposlenih.

Sindikat je danas potrebniji nego ikada ranije da bismo zajedno nastavili borbu za bolju budućnost i viši životni standard svog članstva i svih zaposlenih.

Pokazali smo da smo spremni da sa socijalnim partnerima u konstruktivnom i ravnopravnom dijalogu gradimo odnose međusobnog poverenja i preduzimamo  aktivnosti koje doprinose prevazilaženju krize i bržem oporavku srpske privrede.

Ali,kad god naši  socijalni partneri ne pokažu volju za dijalogom,kada nemaju razumevanje za interese sveta rada ili ne poštuju postignute dogovore,spremni smo da svoja prava ostvarimo svim sredstvima sindiklane borbe.

I dalje ćemo se zalagati za istinske vrednosti ,poštovanje rada,racionalnu i socijalnu odgovornu državu. U Evropu se ne može bez radnika i radničkih prava,socijalnog dijaloga i poštovanja interesa sveta rada u celini.

Istrajni u tome da rad i socijalna sigurnost postanu prioritetni društveni zadatak i cilj,STALO NAM JE DA KRENE,što će biti i osnovna poruka 14.Kongresa SSSS.

Čestitamo građanima Srbije Međunoardni praznik rada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

Formirana prva odbornička grupa u SO Svrljig pod nazivom ,,Zavetnici – Svrljig”

Novi izgled

Izgradnja tribina u Prekonogi u punom jeku

Obaveštenje

MUP upozorio građane Srbije FOTO

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano