Sednica SO-e: ostali samo radikali (VIDEO)

Broj pregleda

ALIM4407 Na 14. sednici Skupštine opštine Svrljig, koju je na zahtev trećine odbornika (USS) sazvao tada još nerazrešeni predsednik Skupštine, Radovan Mitić, prisustvovali su samo odbornici SRS-a (6) i USS-a (13).
Sednicu je otvorila novoizabrani predsednik Skupštine, Jelena Trifunović, a za reč se, kao što možete videti u prilogu, odmah javio Srbislav Djordjević (SRS) tražeći obrazloženje sekretara da li je on odbornik ili zamenik predsednika opštine, jer već 10 dana nije dobio rešenje o postavljenju na to mesto nakon izglasavanja na poslednjoj sednici.
Mariola Gagić, sekretar Skupštine, odbila je da da bilo kakav odgovor, jer "sednica nije počela dok se kvorum ne utvrdi", napominjući da ni 13. sednica još uvek nije završena.
Odbornici Ujedinjene seljačke stranke tada, bez obrazloženja, napuštaju sednicu Skupštine, dok u sali ostaje samo šestoro odbornika Srpske radikalne stranke. Nakon sat vremena čekanja i odbornici SRS-a napuštaju salu Skupštine opštine Svrljig.
Ovoj sednici nisu prisustvovali odbornici nedavno smenjene koalicije, a objašnjenje za napuštanje sednice i odbornika Ujedinjene seljačke stranke nismo uspeli da dobijemo, tako da su opravdane moguće sumnje da je u Svrljigu na pomolu i nova, peta po redu, smena vlasti za samo dve godine od izbora u maju 2008. godine.

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.