Broj pregleda

Potpisan Ugovor sa USAID-om

GetAttachment.aspx1 Predstavnici 42 opštine Srbije i USAID-a potpisali su Ugovor o programu za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama i jačanje ekonomske sigurnosti. U ime opštine Svrljig, Ugovor je potpisala predsednica Slavica Božinović, a ispred USAID-a direktor programa Majkl Piltsbori.
Organizator skupa je Ministarstvo za omladinu i sport, a pored ministarke Snežane Samardžić-Marković, prisutnima se obratila i ambasadorka SAD u Srbiji, Meri Vorlik.
Program USAID-a je višegodišnji i vredan je 19 miliona dolara,a realizuje se kroz pružanje podrške opštinama da postanu pripravnije za reagovanje u vanrednim situacijama, kroz razvoj privatnog sektora u nerazvijenim područjima Srbije i kroz rad sa mladima, pripremajući ih za budućnost.
Na skupu, na kome je prioritet bila saradnja sa mladima, prisustvovao je i Koordinator Kancelarije za mlade u Svrljigu, Slaviša Tošić, kao i opštinski Većnik Miloš Djordjević, zadužen za rad sa mladima.
Ovim programom koji pruža podršku lokalnim Kancelarijama za mlade u realizaciji obuke za sticanje preduzetničkih veština koja predstavljaju centralni element njihove ponude,poput povećanja kapaciteta kancelarija, sačinjavanja akcionih planova za omladinsko preduzetništvo, podrške i obuke iz preduzetništva, obuhvaćeno je 60 opština Srbije.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.