Projekat „Zdrava svest-zdravo okruženje“

Broj pregleda

nalepnicacirilica Kancelarija za mlade Svrljig u saradnji sa Udruzenjem gradjana „ETNOS“ Svrljig , počela je sa izvodjenjem projekta „Zdrava svest-zdravo okruzenje“.
Projekat se bavi edukacijom dece i omladine na teme o ekologiji,zastiti zivotne sredine i društveno korisnom radu i trajace do kraja meseca aprila tekuce godine.
Saradnici na projektu su mnogobrojni, kako iz redova lokalne samouprave i drugih državnih institucija, tako i iz redova NVO sektora, tj. gradjanskih organizacija i udruženja , kao i iz redova gradjanstva i privrede.
Tokom projekta bice izvedeno više edukativnih radionica za decu školskog uzrasta na pomenute teme, a finale projekta koje se vremenski poklapa sa nedeljom u kojoj je Dan planete Zemlje biće javna akcija čišćenja prostora S.C.“Pastiriste“, koja ce ujedno biti i obeležavanje tog značajnog svetskog eko-dana.
Projekat se finansira iz sredstava Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije, a preko Centra za razvoj gradjanskog društva „Protecta“ iz Niša koja je glavni koordinator na ovom projektu, a sve u okviru projekta MOS-a pod nazivom „Mladi lideri zajedno-Umreživanje i osnaživanje KZM, omladinskih organzacija i neformalnih grupa“.

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *