Search
Close this search box.
Broj pregleda

Obmanuli učenicu za mesečnu kartu

Podeli sa prijateljima:

svrljig Sanja Ilić, učenica iz Svrljiga koja stanuje u Domu učenika, uredno je predala dokumentaciju za subvencionisanu karticu za gradski prevoz, ali su njoj i njenim roditeljima na šalteru JKP „Parking servis“ u Tržnom centru „Ambasador“ rekli da takav popust ne postoji. Roditelji su bili u čudu, platili su punu cenu mesečne karte, a greška je ispravljena tek nakon reakcije „Blica“. – Spremili smo svu neophodnu dokumentaciju, potvrdu iz doma, kao i potvrdu iz škole, ali su nam na šalteru rekli da deca koja nisu iz Niša nemaju pravo na popust. Pokazali smo potvrdu iz doma na kojoj stoji da se izdaje za pravo na subvencionisanu karticu za gradski prevoz, ali radnica nije htela da nas sasluša. Naplatila nam je punu cenu, dete je dobilo braon karticu i legitimaciju s kojom bismo i narednih meseci kupovali mesečnu kartu bez popusta – objašnjava Rusomir Ilić, Sanjin otac. On kaže da je pozvao „Blic“ ne samo zbog razlike u ceni od oko 400 dinara, koja im je neopravdano naplaćena, već i zato što verovatno postoji još učenika kojima se desila ista neprijatnost. Posao organizovanja gradskog prevoza i prodaje mesečnih kartica od 1. januara obavlja JKP „Parking servis“ umesto JP „Aerodrom“. Portparol „Parking servisa“ Igor Vojinović kaže da je do greške najverovatnije došlo jer radnica na šalteru nije bila obaveštena, ali da je greška ispravljena i da je Sanja dobila novu karticu i novčanu nadoknadu. Direktor „Parking servisa“ Dragan Vučković napominje da bi građani koji imaju pritužbe trebalo da se jave korisničkom servisu u Ulici Nade Tomić.
– Prethodnog meseca smo sve snage mobilisali na kontrole u gradskom prevozu, tako da nije isključeno da je radnica napravila grešku jer nije imala pravu informaciju. Građani koji imaju primedbe mogu da se jave našem korisničkom servisu ili na telefon 295-101 – kaže Vučković.
– Zahvalni smo „Blicu“ jer je nakon njihove inicijative ispravljena greška, pa smo uštedeli za svaki mesec po 400 dinara, a Sanja će od ove razlike dobiti novu bluzu – kaže otac Rusomir. Prema odluci o subvencionisanom gradskom prevozu za učenike koji nisu iz Niša, a žive u Domu učenika, za dobijanje popusta neophodno je dobiti potvrdu iz Doma učenika, kao i potvrdu iz škole koju dete pohađa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli u Niševac

Najava: “It’s about TIME” – Party u Domu Kulture Niševac 2024!

Politika

SKUPŠTINSKA VEĆINA: Ujedinjena seljačka stranka formirala odborničku grupu od 14 odbornika

Sastanak sa direktorom

DOM ZDRAVLJA: Pohvale za pravovremeno zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći

Servisna informacija

Isključenje vode u naselju Trs zbog kvara na vodovodnoj mreži

Sastanak

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković reagovao na vest o stanju na bazenu

Građani se pitaju

Veliki broj pritužbi na rad kompleksa “Bazeni Pastirište”?!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano