Search
Close this search box.
Broj pregleda

Spuštena zavesa na jesenji deo ‚‚Srpske lige Istok”

Podeli sa prijateljima:

Fk navijaci

Utakmicama 15. kola spuštena je zavesa na jesenji deo Srpske lige Istok, sa velikom nedoumicom ko će na proleće zaigrati u Prvoj ligi Srbije. Prvi deo prvenstva najbolje su odigrali “orlići” iz Niša sa impozantnim učinkom od 10 pobeda 5 nerešenih i bez ijednog poraza sa osvojenih 35 bodova uz gol razliku 20:8. Za vrat im diše novajlija u ligi Radnički iz Svilajnca sa osvojenih 34 bodova, a malo iza njih je Timok sa 30 bodova, pa će se po mnogim procenama izmedju ove trojke tražiti putnik za Prvu ligu Srbije, s’ tim što Zaječarci podno Kraljevice dočekuju i Nišlije i Svilajnčane.
Malo je verovatno da se za borbu u veši rang mogu umešati Dubočica i Radnički iz Pirota, ali ko zna, prolećni deo uvek donosi velike rezultatske neizvesnosti.
Razočarenje jesenjeg dela su Negotinci od toliko najavljivanje borbe za veši rang neće biti ništa jer su sakupili svega 20 bodova i zimuju na 7. mestu srpskoligaškog Istoka.

t33 Tabela
Treba reći i to da je Radnik sasvim dobro odigrao i nalazio se u prvoj polovini tabele jesenjeg dela prvenstva, ali je onda usledio neočekivani rezultatski pad. Pogled na tabeli pokazuje i to da će se Kopaonik i Jedinstvo iz Paraćina boriti za opstanak, mada na proleće nikom neće biti lako gostovanje u Paraćinu i Brusu. Velika borba za opstanak vodiće se izmedju Župe,Vlasine, Balkanskog, Svrljiga i Jedinstva iz Bošnjaca pa je i realno očekivati da se izmedju ovih ekipa izrodi povratnik u zonski stepen takmičenja.
Na Srpskoligaškom Istoku će na proleće sve prštati od neizvesne borbe za viši rang ali i uvek zanimljive borbe za opstanak u društvu srpskoligaša, pa je na klubovima da se što bolje spreme i pojačaju tokom zimske pauze. Očekuje nas neizvesno proleće, a onda sledi “kud koji mili moji”…!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano