Search
Close this search box.
Broj pregleda

Akcija: Ispravno vozilo

Podeli sa prijateljima:

policija

U cilju pripreme vozila,za bezbednije učešće u saobraćaju u zimskim uslovima,Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije,u saradnji sa Auto-Moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila,u periodu od 23. do 28.11.2009.godine , a u vremenu od 07,00 do 20,00 časova,sprovešće preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “Ispravno vozilo – bezbedbo vozilo”. Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila,kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Osim pomenutog,znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima. Za vreme sprovođenja akcije,saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača,posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju,posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje,uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila,pneumatika,svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja.

Tokom sprovođenja akcije,za uočene tehničke neispravnosti na vozilu,saobraćajna policija će vozače upozoravati da iste otklone ili ih upućivati na liniju tehničkih pregleda radi detaljnijeg pregleda vozila i eventualnog otklanjanja neispravnosti na vozilu,uz napomenu da je kontrola tehničke ispravnosti vozila besplatna i preporuku gde može da se izvrši.

Nakon završetka akcije,saobraćajna policija će,pojačano vršiti kontrolu tehničke ispravnosti vozila,uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano