Kancelarija za mlade Svrljig

Broj pregleda

kancelarija

Kancelarija za mlade u Svrljigu,Beogradska otvorena škola i portal za srednjoškolce Mingl pozivaju mlade, uzrasta od 16 do 20 godina da se prijave zaučešće na projektu Karijer Akademija! U pitanju je obrazovni program koji će omogućiti da 25 mladih iz cele Srbije stekne praktične veštine za planiranje karijere na osnovu ličnih želja i potreba tržišta rada.Odabrani polaznici će saznati više o koceptu karijernog savetovanja i informisanja, što će ih osnažiti da vršnjacima u svojoj zajednici pomognu da donesu odluke o odabiru profesije, obrazovanja i karijere. Planirano je da polaznici koji uspešno završe obuku i steknu sertifikat budu prisutni u kancelarijama za mlade i pomažu vršnjacima u rešavanju karijernih nedoumica.

Projekat čine:
1. Dvodnevna radionica u Beogradu, u prvoj nedelji novembra, na kojoj će mladi biti upoznati sa konceptom karijernog informisanja, veštinama komunikacije i savetovanja, procesom planiranja i osmišljavanja karijere. Polaznici će učestvovati u radionicama o pisanju CV-a i simulaciji poslovnog intervjua.

2. Onlajn obrazovni program u trajanju od 6 nedelja, tokom kojeg će polaznici uz pomoć stručnjaka, aktivnom upotrebom interneta i praktičnim vežbama razviti svoje znanje o planiranju karijere, traženju posla, karijernom vođenju i savetovanju.

Polaznici će izraditi i mini istraživanja o potrebama lokalnog tržišta rada, koja će biti objavljena u posebnoj publikaciji o zapošljavanju.

3. Vršnjačke radionice koje će biti organizovane u lokalnim kancelarijama za mlade tokom januara i februara, na kojima će se polaznici mladima predstaviti kao vršnjački savetnici za karijerno informisanje i distribuirati publikaciju o zapošljavanju.

Ako želite da naučite više o građenju karijere, traženju posla i tome kako da pomognete mladima da pronađu prave informacije, prijavite se za učešće na Karijer Akademiji!Potrebno je da imate između 16 i 20.godina
Sve troškove smeštaja, hrane, prevoza i obuke snose organizatori.Iskoristite svoju šansu i prijavite se u kancelariji za mlade u Svrljigu do 30.septembra 2009.god. ili na broj telefona 062/524-490

Koordinator Kancelarije za mlade u Svrljigu

Slaviša Tošić

Pročitajte i

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.