Broj pregleda

Sedmi dečiji festival 2009,

decji festival

Do pčetka nove školske godine ostalo je još nedelju dana, a kraj raspusta obeležiće još jedna svrljiška manifestacija ovoga puta posvećena mališanima. U organizaciji Kulturnog centra Svrljig u sredu i četvrtak 26. i 27. avgusta, održaće se sedmi po redu Dečiji festival. Prvog dana festival će početi najmlađi,crtanjem na ulici i u gradskom parku, dok će program biti nastavljen takmičenjima u raznim dečijim disciplinama, takođe na prostoru Gradskog parka.
Prijavljivanje ekipa je u Kulturnom centru do utorka 25. avgusta do 16 časova, ekipa broji 5 članova a broj ekipa koje će se takmičiti je ograničen.
Drugog dana održaće se takmičenje za najbolju masku, a okupljanje dece je u dvorištu Osnovne škole u 16. časova, odakle će kolona svih učesnika u maskembalu krenuti ulicama Svrljiga do Gradskog parka.
Dok žiri bude odlučivao o najuspešnijim i najosmišljenijim maskama u sali Kulturnog centra, sa početkom u 18 i 30, pozorište Pepino iz Niša odigraće predstavu pod nazivom Kafino. Proglašenje pobednika i dodela nagrada oćekuje se oko 19 i 30.
Organizator poziva sve mališane da uzmu učešće na ovogodišnjem Dečijem festivalu, u okviru dečijih igara kao članovi neke ekipe ili kao deo maskembala koji je prošle godine brojao oko tristotine učesnika.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.