Search
Close this search box.
Broj pregleda

Sve češća pojava zmija

Podeli sa prijateljima:

zmije

Tokom jula meseca u Svrljigu je zabeležen jedan ujed zmije,a sve češća je pojava da se one viđaju u dvorištima,pa čak i na ulici.
Domaćicu iz Svrljiga zmija je ujela u dvorištu kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini fabrike ‚‚MIN-DIV” dok je jedna zmija nastradala u toku jučerašnjeg dana u tržnom centru kod zelene pijace dok je puzila uz stepenište ka dragstoru.
Radi se o tome da su tropske vrućine izmamile ove gmizavce,a u toku je i njihovo parenje koje će tek naredne godine izmamiti još veći broj zmija.
Posebnu pažnju trebaju obratiti ljudi koji često borave u prirodi,naročito u predelu svrljiške klisure koja je raj za ove opasne gmizavce i na keju Timoka,mada jučerašnji slučaj pokazuje da pravila nema jer zmija ima i u samom gradu.
Seruma protiv zmijskog ujeda u svrljiškom Domu zdravlja ‚‚dr Ljubinko Đorđević”uvek ima naglasio je u svom gostovanju na radio Bubamari direktor te ustanove,doktor Aleksandar Ignjatović,ali svakako potrebno je najhitnije javiti se zdravstvenoj ustanovi,u međuvremenu ujedeno mesto hladiti i, ako su pri ruci, koristiti lekove protiv bolova.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano