Broj pregleda

Sve češća pojava zmija

zmije

Tokom jula meseca u Svrljigu je zabeležen jedan ujed zmije,a sve češća je pojava da se one viđaju u dvorištima,pa čak i na ulici.
Domaćicu iz Svrljiga zmija je ujela u dvorištu kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini fabrike ‚‚MIN-DIV” dok je jedna zmija nastradala u toku jučerašnjeg dana u tržnom centru kod zelene pijace dok je puzila uz stepenište ka dragstoru.
Radi se o tome da su tropske vrućine izmamile ove gmizavce,a u toku je i njihovo parenje koje će tek naredne godine izmamiti još veći broj zmija.
Posebnu pažnju trebaju obratiti ljudi koji često borave u prirodi,naročito u predelu svrljiške klisure koja je raj za ove opasne gmizavce i na keju Timoka,mada jučerašnji slučaj pokazuje da pravila nema jer zmija ima i u samom gradu.
Seruma protiv zmijskog ujeda u svrljiškom Domu zdravlja ‚‚dr Ljubinko Đorđević”uvek ima naglasio je u svom gostovanju na radio Bubamari direktor te ustanove,doktor Aleksandar Ignjatović,ali svakako potrebno je najhitnije javiti se zdravstvenoj ustanovi,u međuvremenu ujedeno mesto hladiti i, ako su pri ruci, koristiti lekove protiv bolova.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published.