Search
Close this search box.
Broj pregleda

Direktor o novom zakonu

Podeli sa prijateljima:

DR ACA DIREKTOR Direktor svrljiškog Doma zdravlja Aleksandar Ignjatović sazvao je konferenciju za novinare 11.11.2010.godine povodom donošenja novog zakona o zabrani pušenja na javnim mestima kao i o trenutnoj situaciji u Domu zdravlja.

Bilo ko da je to pacijent ili radnik Doma zdravlja koji puši u okviru ove ustanove biće sankcionisan, ne od strane Doma zdravlja već od nadležnih organa, rekao je direktor“.

Ignatović apeluje na sugrađane kao i na meštane okoline Svrljiga koji dolaze u svrljiškom Domu zdravlja da se pridržavaju pravila koja su postavljena na gotovo svakom koraku o zabrani pušenja.

Na današnjoj konferenciji bilo je reči i o radu dužurne službe, Ignjatović je pojasnio da Svrljig nema hitnu pomoć već samo dežurnu službu koja radi od 20.00 do 07.00 h, jer je u proteklom periodu dolazilo do nesuglasica sa građanima oko termina dežurne službe i hitne pomoći.

Zvanično ukoiko grad ima ispod 25.000 stanovnika ne može ni dobiti službu hitne pomoći, ali je direktor obećao da će u budućem periodu raditi na tome da i Svrljig dobije hitnu pomoć ukoliko je to moguće.

Jedan komentar

  1. Ja se slazem sa ovim za hitnu pomoc, i ako Svrljig nema dovoljno stanovnika , kao sto imaju neki gradovi , on ima veliku potrbu za hitnom pomoci, jel su stanovnici Svrljiga i okolnih sela isto ljudi kao i ostali, i njima se desavaju nezgode ili neki drugi problemi, a da nemaju kome da se obrate za hitnu pomoc koja ima je u tom trenutku neophodna.U Svrljigu se desavaju razane nezgode i on ima isto hronicne bolisnike,kojima cesto pozli pa hitno maoraju kod lekara , i zbog nedostatka hitne pomoci zovu taksi a za koji cesto nemaju novca i onda svesta bude.Ja sam do sad sreo bar 70 primera, u nasem kraju, koji pokazuju koliko nam je potrebna hitna pomoc.J podrzavam vasu ideo i zelim da budete uporni u tome da u Svrljigu dodje hitna pomoc. Aleksandar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Izbori 2024

Saopštenje predsednika opštine Svrljig povodom navoda odbornika Petkovića

Izbori 2024

Novi DSS predao listu za lokalne izbore u Svrljigu

Lokalni izbori 2024

Srpska napredna stranka i koalicioni partneri predali izbornu listu za lokalne izbore u Svrljigu

Promo

Novi obrazovni smerovi u svrljiškoj srednjoj školi zainteresovali osnovce – očekuje se upis većeg broja učenika

Izbori 2024

Ujedinjena seljačka stranka predala listu – ZNAMO SE – MILIJA MILETIĆ!

Zona Centar

FUDBAL: Iskusni Ilijić i Prokić doneli velika tri boda Svrljigu!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano