Search
Close this search box.
Broj pregleda

Svrljižani opet najbolji

Podeli sa prijateljima:

GRAND PRI Svrljižani su na održanom ćetvrtom takmičenju pripremanja tradicionalnih jela nacionalne kuhinje, pripremanju zimnice, čvaraka i slavskog kolača trijumfovali osvojivši ,,Grand pri,, kao najbolji takmičari i pravo učešća na Međunarodnom takmičenju ,,Slavo gastro,, 15.decambra ove godine u Beogradu.

Grand pri dobili su Zoran Mihajlović kao član ekipe sela Djurinac za pripemanje zimnice i takmičarka sela Grbavče, Zlata Djordjević za spravljanje tradcionalnih jela.

Takmičenje je u okviru već tradicionalne manifestacije niških kulinara ,,Zlatne ruke,, održano u niškom hotelu ,,Park,, u organizaciji Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika jugoistočne Srbije a pod pokroviteljstvom niške gradske opštine Medijana. Na takmičenju se okupilo stotinak učesnika iz čitave Srbije ali su po broju osvojenih medalja i priznanja trijufovali majstori spravljanja zdrave hrane iz niškog kraja.

Predsednik Udrženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Zoran Mirašević prilikom dodele medalja ocenio je da nije iznenađenje da je Niš turistička meka u spravljanju specijaliteta i zdrave hrane jer to omogućava ekološki čista sredina i permanentno negovanje recepata naših baka.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano