Search
Close this search box.
Korona virus
Broj pregleda

Jedno lice iz PU ,,Poletarac” pozitivno na COVID-19! USTANOVA OBUSTAVILA RAD

Podeli sa prijateljima:

S obzirom na trenutnu epidemilošku situaciju i na informaciju od subote, 25.07.2020.god. dobijenu od strane nadležnih organa da je jedno lice iz Predškolske ustanove ”Poletarac” pozitivno na virus COVID 19, na preporuku epidemiloške službe Instituta za javno zdravlje Niš i predlog direktora PU ”Poletarac”, Opštinsko veće opštine Svrljig je u nedelju, 26.07.2020.god. donelo Odluku o obustavi redovnog rada u PU ”Poletarac” od ponedeljka 27.07.2020.god. do petka 31.07.2020.god.

PU POLETARAC

U periodu obustave rada biće primenjivane sve propisane preventivne mere kao i testiranje zaposlenih na prisustvo virusa COVID 19.

Na ovaj način obezbediće se uslovi za nesmetan boravak dece u ustanovi u narednom periodu, a očekuje se da ustanova nastavi sa radom od 03.08.2020.god.

Tokom perioda obustave rada neophodno je da zaposleni i roditelji prate svoje zdravstveno stanje, odnosno zdravstveno stanje dece i da se u slučaju eventualnih promena jave nadležnoj službi Doma zdravlja u Svrljigu.

Roditelji koji imaju potrebu za boravkom već upisane dece u ustanovi su u obavezi da se jave svojim vaspitačima do petka 31.07.2020.god. i iskažu tu potrebu, kako bi se na adekvatan način planirala organizacija rada u daljem periodu.

Takođe, roditelji su u obavezi da, prilikom ponovnog dolaska deteta, dostave potvrdu pedijatra da je dete zdravo i da može boraviti u ustanovi.

2 Komentara

  1. Treba testirati roditelje dece, kao i samu decu. Pojedini roditelji su u velikom kontaktu sa ljudima, mislim na vlasnike privatnih preduzeća a njihova deca idu od prvog dana otvaranja vrtića. I da prestanete da primate bolesnu decu gore pomenutih roditelja jer od vaših veza i donatora, ostali normalni roditelji ne mogu da dovedu decu u vrtic.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano