Korona virus

Jedno lice iz PU ,,Poletarac” pozitivno na COVID-19! USTANOVA OBUSTAVILA RAD

Broj pregleda

S obzirom na trenutnu epidemilošku situaciju i na informaciju od subote, 25.07.2020.god. dobijenu od strane nadležnih organa da je jedno lice iz Predškolske ustanove ”Poletarac” pozitivno na virus COVID 19, na preporuku epidemiloške službe Instituta za javno zdravlje Niš i predlog direktora PU ”Poletarac”, Opštinsko veće opštine Svrljig je u nedelju, 26.07.2020.god. donelo Odluku o obustavi redovnog rada u PU ”Poletarac” od ponedeljka 27.07.2020.god. do petka 31.07.2020.god.

PU POLETARAC

U periodu obustave rada biće primenjivane sve propisane preventivne mere kao i testiranje zaposlenih na prisustvo virusa COVID 19.

Na ovaj način obezbediće se uslovi za nesmetan boravak dece u ustanovi u narednom periodu, a očekuje se da ustanova nastavi sa radom od 03.08.2020.god.

Tokom perioda obustave rada neophodno je da zaposleni i roditelji prate svoje zdravstveno stanje, odnosno zdravstveno stanje dece i da se u slučaju eventualnih promena jave nadležnoj službi Doma zdravlja u Svrljigu.

Roditelji koji imaju potrebu za boravkom već upisane dece u ustanovi su u obavezi da se jave svojim vaspitačima do petka 31.07.2020.god. i iskažu tu potrebu, kako bi se na adekvatan način planirala organizacija rada u daljem periodu.

Takođe, roditelji su u obavezi da, prilikom ponovnog dolaska deteta, dostave potvrdu pedijatra da je dete zdravo i da može boraviti u ustanovi.

Pročitajte i

COVID-19, foto: Önder Örtel, pixabay

Od posledica koronavirusa preminula 21 osoba

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u poslednja 24 sata registrovano 2.800 novozaraženih od ukupno 11.363 testirana uzorka, a od posledica koronavirusa

Korona test, ilustracija, preuzeto: Pixabay.com, autor: Vesna Harni

U Svrljigu sedmoro novozaraženih od korone

Kako portal ,,Svrljiške novine” nezvanično saznaje, u poslednje dve nedelje primećen je blagi porast novozaraženih koronavirusom na teritoriji svrljiške opštine.  Novi talas pandemije reflektuje se

2 Komentar

  • Svaka cast Svrljiske novine za informacije uvek tacne i objektivne

    3
    7
  • Treba testirati roditelje dece, kao i samu decu. Pojedini roditelji su u velikom kontaktu sa ljudima, mislim na vlasnike privatnih preduzeća a njihova deca idu od prvog dana otvaranja vrtića. I da prestanete da primate bolesnu decu gore pomenutih roditelja jer od vaših veza i donatora, ostali normalni roditelji ne mogu da dovedu decu u vrtic.

    7
    3

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *