Search
Close this search box.
Help
Broj pregleda

Dvadeset novih donacija u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

U sredu, 5. juna, 2024. godine, u 11:30 časova, u svečanoj sali Skupštine opštine Svrljig dodeljeno je 20 novih ugovora o donaciji opreme mikro i malim biznisima u okviru Help-ovog regionalnog programa „Inkluzija i ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ uz podršku nemačke vlade a u saradnji sa Opštinom.

Foto: Opština Svrljig
Foto: Opština Svrljig

Ugovore o donaciji uručili su predstavnik Help-ove kancelarije u Nišu, Lazar Ristić i predsednik Opštine Svrljig, Miroslav Marković.

Građani, učesnici na konkrusu, dobili su ugovore kako bi unapredili svoje biznis ideje za započeli ili proširili mikro i mali biznis.

Nakon dve faze selekcije, podršku dobija 6 uslužnih (frizeri, kozmetičari, advokati, turistički smeštaj, pranje i hemijsko čišćenje), 8 zanatskih delatnosti (održavanje i popravka motornih vozila, proizvodnja nameštaja, obrada drveta, proizvodnja predmeta od metala i tekstila) i 6 poljoprivrednih delatnosti.

Oni će dobiti opremu najkasnije do kraja ove godine, poslovne i stručne obuke, kao i poslovno savetovanje u toku trajanja projekta.

Obaveze podržanih korisnika su registracija delatnosti u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije i pohađanje obuka koje Help organizuje a koje su u skladu sa potrebama podržanih mikro i malih biznisa.

Foto: Opština Svrljig
Foto: Opština Svrljig

Projekat „Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu“ sprovodi nemačka organizacija “Help – Hilfe zur Selbsthilfe”, uz podršku nemačke vlade, a sufinansiraju gradovi Leskovac, Lazarevac, Niš, Pirot i opština Svrljig u kojima se i sprovodi od marta 2023. do kraja 2024. godine.

Ukupna vrednost projekta u Srbiji je 1.327.641,00 evra, dok je vrednost dela podrške u Svrljigu 60,000 evra sa učešćem Opštine u iznosu od 24,000 evra za opremu i obuke koje će biti realizovane u okviru podrške.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Sabor Svetog Arhangela Gavrila – manastirska slava u Pirkovcu

Srećna slava

DANAS JE LETNJI ARANĐELOVDAN: Miletić čestitao slavu svim domaćinima

Politika

Lokalna politika: OO SPS Svrljig stabilan i važan politički faktor

Obaveštenje

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Saopštenje

MI SNAGA NARODA: Ogorčenje zbog izborne izdaje Adame Dragane Stanisavljević

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano