Search
Close this search box.
Civilna zaštita
Broj pregleda

Brza reakcija na potencijalne vremenske nepogode

Podeli sa prijateljima:

Uz odlučnost i brzu reakciju, Poverenik civilne zaštite za jedinicu Lokalne samouprave, Bojan Jovanović, u saradnji sa komandantom Štaba za vanredne situacije Svrljiga, Miroslavom Markovićem, sproveo je neophodne mere kako bi zaštitio građane od mogućih posledica vremenskih nepogoda.

Civilna zaštita na terenu, foto: M.M.
Civilna zaštita na terenu, foto: M.M.

Na zahtev Uprave za vanredne situacije grada Niša, članovi civilne zaštite su temeljno pretražili teren i kritične tačke na teritoriji Svrljiga koje su dovele do proglašenja vanredne situacije. Jovanović je naložio obilazak svih kritičnih tačaka od Rosulje do Jelašja radi procene situacije i pripreme za moguće izlivanje reka i potoka usled obilnih padavina.

Komandir jedinice civilne zaštite opšte namene, Marko Miladinović, istakao je da su svi vodotokovi trenutno mirni, a da juče nije bilo kritičnih lokacija koje bi mogle ugroziti naselja. Naglašava profesionalnost pristupa sivilne zaštite i odaziv svih članova na poziv.

Jovanović ističe da je preventivno delovanje civilne zaštite dalo rezultate, s obzirom da je predsednik opštine Svrljig, zajedno sa članovima civilne zaštite, odmah reagovao na moguće probleme i upozorio ekipe Javnog komunalnog stambenog preduzeća o potencijalnim opasnostima od zapušenih odvodnih kanala.

Deo članova civilne zaštite u Svrljigu, foto: M.M.
Deo članova civilne zaštite u Svrljigu, foto: M.M.

Jedinica je aktivno delovala tokom celog dana, sve do prestanka intenzivnih padavina. Njihova spremnost i posvećenost su bili ključni u pružanju pomoći i zaštiti građana Svrljiga u slučaju nepogoda.

Ovaj primer brze i efikasne reakcije civilne zaštite predstavlja model preventivnog delovanja i saradnje sa lokalnim vlastima u cilju zaštite života i imovine građana.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Srećna slava

Sabor Svetog Arhangela Gavrila – manastirska slava u Pirkovcu

Srećna slava

DANAS JE LETNJI ARANĐELOVDAN: Miletić čestitao slavu svim domaćinima

Politika

Lokalna politika: OO SPS Svrljig stabilan i važan politički faktor

Obaveštenje

Dodela plastenika poljoprivrednicima iz Svrljiga

Saopštenje

MI SNAGA NARODA: Ogorčenje zbog izborne izdaje Adame Dragane Stanisavljević

Niš-Svrljig

MILETIĆ: Nova fabrika i zgrada terminala od velikog značaja za jugoistok Srbije!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano