Search
Close this search box.
Podrška!
Broj pregleda

Sektor civilne zaštite u Svrljigu herojski se suprotstavio poplavama

Podeli sa prijateljima:

Uprkos razornim silama poplave koje su pogodile Svrljig, sektor Civilne zaštite je pokazao izuzetnu efikasnost i predanost u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu.

Civilna zaštita, foto: M.M.
Civilna zaštita, foto: M.M.

Pod vođstvom Bojana Jovanovića, sektor je delovao kao nezamenjiv stub podrške angažovanim službama i zajednici u celini.

Jedna od ključnih uloga Civilne zaštite bila je u pripremi i postavljanju bedema od peska, što je bila vitalna linija odbrane od bujica vode. Pored toga, članovi su pružali neposrednu pomoć građanima suočenim sa posledicama poplava, pružajući podršku u evakuaciji i pružajući osnovne potrepštine.

Posebno impresivno je to što je veliki deo tima Civilne zaštite bio lociran na najkritičnijim mestima, poput lokacije gde je bujična voda odnela most, u korito Pravačke reke. Njihova brza reakcija i angažovanje bili su od velike koristi angažovanim službama.

Civilna zaštita, foto: M.M.
Civilna zaštita, foto: M.M.

Ova situacija jasno pokazuje koliko je Civilna zaštita bitna za bezbednost i dobrobit lokalne zajednice, posebno u vanrednim situacijama poput poplava. Svrljig se ističe kao primer dobre prakse, budući da je jedna od retkih opština u Srbiji koja je podigla nivo pripremljenosti i aktivnosti Civilne zaštite već prilikom proglašenja vanredne situacije. To naglašava važnost kontinuirane podrške i ulaganja u ovu ključnu instituciju, čiji rad direktno utiče na sigurnost i stabilnost lokalne zajednice.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

Ovo su kandidati za odbornike GG Pokret za spas Svrljiga

Sportske vesti

FK Svrljig osvojio nova tri boda

Lokalni izbori 2024

Saopštenje koalicijie ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra”

Lokalni izbori 2024

Dragi Svrljižani i Svrljižanke, ZNAMO SE!

Politički život

ŠTAND SRPSKE NAPREDNE STRANKE SVRLJIG

Info

Svrljižanin novi rektor Univerziteta u Nišu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano