Search
Close this search box.
Podrška!
Broj pregleda

Sektor civilne zaštite u Svrljigu herojski se suprotstavio poplavama

Podeli sa prijateljima:

Uprkos razornim silama poplave koje su pogodile Svrljig, sektor Civilne zaštite je pokazao izuzetnu efikasnost i predanost u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu.

Civilna zaštita, foto: M.M.
Civilna zaštita, foto: M.M.

Pod vođstvom Bojana Jovanovića, sektor je delovao kao nezamenjiv stub podrške angažovanim službama i zajednici u celini.

Jedna od ključnih uloga Civilne zaštite bila je u pripremi i postavljanju bedema od peska, što je bila vitalna linija odbrane od bujica vode. Pored toga, članovi su pružali neposrednu pomoć građanima suočenim sa posledicama poplava, pružajući podršku u evakuaciji i pružajući osnovne potrepštine.

Posebno impresivno je to što je veliki deo tima Civilne zaštite bio lociran na najkritičnijim mestima, poput lokacije gde je bujična voda odnela most, u korito Pravačke reke. Njihova brza reakcija i angažovanje bili su od velike koristi angažovanim službama.

Civilna zaštita, foto: M.M.
Civilna zaštita, foto: M.M.

Ova situacija jasno pokazuje koliko je Civilna zaštita bitna za bezbednost i dobrobit lokalne zajednice, posebno u vanrednim situacijama poput poplava. Svrljig se ističe kao primer dobre prakse, budući da je jedna od retkih opština u Srbiji koja je podigla nivo pripremljenosti i aktivnosti Civilne zaštite već prilikom proglašenja vanredne situacije. To naglašava važnost kontinuirane podrške i ulaganja u ovu ključnu instituciju, čiji rad direktno utiče na sigurnost i stabilnost lokalne zajednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Najstariji u Srbiji

POČINJE 67. VIDOVDANSKI TURNIR – GLAVNA NAGRADA 300.000 DINARA

Srećna slava

Obeležena slava Centra za turizam, kulturu i sport u Svrljigu – Sveti sveštenomučenik Đorđe Bogić

Stiže...

Početak leta – 20. juna 2024. godine

Čestitamo

Predsednik opštine Svrljig ugostio talentovanog Pavla Ilića

Srećna slava

Tradicionalno obeležen Spasovdan u Galibabincu

Dobro došli

Počeo 12. tradicionalni turnir u malom fudbalu i basketu u Drajincu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano