Search
Close this search box.
Priprema za proleće
Broj pregleda

Poljoprivrednici u Svrljigu učestvuju u edukativnom seminaru o e-Agraru i prolećnoj setvi

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig, u saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom stručnom službom iz Niša i kompanijom “Pionir”, danas je organizovala predavanje na temu e-Agrara i prolećne setve u Sali Skupštine Opštine Svrljig. Skup je okupio brojne zainteresovane poljoprivrednike, tehnologe i stručnjake iz oblasti poljoprivrede.

Predavanje, foto: T.I.
Predavanje, foto: T.I.

Predavanje, koje je počelo tačno u 10 časova, bilo je fokusirano na primenu savremenih tehnologija u poljoprivredi, sa posebnim osvrtom na e-Agrar, dok je drugi deo programa bio posvećen prolećnoj setvi kukuruza.

Suzana Rašić, predavač iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Niš, podelila je sa prisutnima najnovije informacije o pravilnoj primeni e-Agrara i kako ova tehnologija može unaprediti poljoprivrednu proizvodnju. Diplomirani inženjer poljoprivrede Tomislav Pavlović iz kompanije “Pionir” predstavio je najnovije inovacije u domenu prolećne setve.

Pored predavanja, održana je i interaktivna edukacija, gde su prisutni imali priliku postavljati pitanja stručnjacima i razmenjivati iskustva.

Poljoprivrednici, foto: T.I.
Poljoprivrednici, foto: T.I.

Predstavnici Opštinske službe za poljoprivredu su takođe aktivno učestvovali u diskusiji, pružajući lokalni kontekst i rešenja za izazove koji se pojavljuju tokom vegetacije.

Izuzetno veliki odziv poljoprivrednika ukazuje na značaj ovakvih događaja za lokalnu zajednicu. Svi prisutni su imali priliku da prošire svoje znanje, razmene iskustva i uspostave kontakte sa stručnjacima iz ove oblasti. Ovakvi edukativni susreti igraju ključnu ulogu u unapređenju poljoprivredne proizvodnje i prilagođavanju savremenim trendovima u sektoru.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano