Ugao Caletove i Dušana Trivunca
Broj pregleda

Loša preglednost zbog naparkiranih vozila u centru, da li postoji rešenje?

Podeli sa prijateljima:

Stanovnici Svrljiga izražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog loše preglednosti u Caletoj ulici, posebno na raskrsnici sa ulicom Dušana Trivunca kod pošte.

Ugao Caletove i Dušana Trivunca, kod pošte, foto: A.A.
Ugao Caletove i Dušana Trivunca, kod pošte, foto: A.A.

Problemi proizlaze iz nagomilanog parkiranja sa leve strane, što ozbiljno otežava uključivanje vozila u glavnu saobraćajnicu.

Naime, brojni parkirani automobili duž Caletove ulice, naročito ispred nekadašnjeg “Kalafata”, danas kineske radnje, stvaraju izuzetno loše uslove preglednosti. Građani svakodnevno iznose svoje frustracije i strahove od saobraćajnih nezgoda koje bi mogle proisteći iz ovakvih uslova.

Zbog toga se, putem društvenih mreža, upućuju brojni apeli lokalnoj samoupravi da hitno preduzme korake radi poboljšanja situacije. Građani predlažu hitno uklanjanje nekoliko parkiranih vozila s leve strane Caletove ulice, kako bi se omogućila bolja vidljivost i bezbednije uključivanje u glavnu saobraćajnicu.

Na tom mestu nekada bude parkiran i kombi, a uglavnom su automobili, što stvarno predstavlja problem kada se uključujemo u Dušana Trivunca, jedan je od komentara vozača..

Takođe, jedan od učesnika u saobraćaju ističe da je potrebno izaći bukvalno do pola ulice kako bi preglednost bila zadovoljavajuća za uključivanje u saobraćaj…

Da li će ovaj problem biti rešen, ostaje nam da vidimo i apelujemo da se i saobraćajnim znakovima i drugom signalizacijom obezbedi centar Svrljiga.

2 Komentara