Search
Close this search box.
Odlična vest!
Broj pregleda

Fudbalski klub Svrljig je spreman za veliku transformaciju (FOTO)

Podeli sa prijateljima:

Fudbalski klub Svrljig je spreman za veliku transformaciju u svom sportskom okruženju. Posle mnogo godina rada i truda, klub će uskoro dobiti pomoćni teren sa veštačkom travom koji će zadovoljiti najviše evropske i sportske standarde. Ovaj važan korak obeležava značajan trenutak u istoriji kluba.

Izgradnja pomoćnog terena, foto: Svrljiške novine
Izgradnja pomoćnog terena, foto: Svrljiške novine

Do sada, FK Svrljig nije imao luksuz pomoćnog terena sa veštačkom travom, što je bilo izazovno za treniranje i razvoj igrača. Međutim, ova nova investicija će značajno promeniti dinamiku kluba i otvoriti brojne nove mogućnosti.

Veštačka trava je poznata po svojoj izdržljivosti i konzistentnosti, što omogućava igračima da treniraju i igraju tokom cele godine bez obzira na vremenske uslove. Ovo je ključno za razvoj fudbalskih veština i pripremu tima za takmičenja, ali i mlađih selekcija koja predano rade u okviru ŠF ,,Aca Menta”.

Pored toga, veštački teren smanjuje rizik od povreda, pružajući stabilnu površinu za igru. To će doprineti i produženju karijere igrača i omogućiti im da pruže najbolje što mogu na terenu.

Ova investicija neće koristiti samo trenutnim članovima FK Svrljig, već će imati i pozitivan uticaj na zajednicu u celini. Novi pomoćni teren će postati mesto za razvoj mladih talenata, gde će budući fudbalski asovi imati priliku da usavrše svoje veštine i ostvare svoje snove.

Izgradnja pomoćnog terena, foto: Svrljiške novine
Izgradnja pomoćnog terena, foto: Svrljiške novine

Osim toga, teren će privući pažnju ljubitelja fudbala i sportskih događanja, što će podržati lokalni ekonomski razvoj kroz turizam i druge aktivnosti.

Ukupno gledano, dodavanje pomoćnog terena sa veštačkom travom u FK Svrljig je značajan korak napred za klub i celu zajednicu. Ovo će stvoriti povoljno sportsko okruženje za sve generacije fudbalera i doneti novu svetlu budućnost za fudbal u Svrljigu.

Teren se gradi uz pomoć Ministarstva sporta i Opštine Svrljig.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano