Search
Close this search box.
Glas naroda u Skupštini Srbije
Broj pregleda

MILETIĆ: Gasifikacija je veoma bitna, predlažem subvencionisane cene priključka na gasovod!

Podeli sa prijateljima:

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić upravo je na sednici Narodne skupštine Republike Srbije govorio o veoma bitnoj temi – gasifikaciji jugoistočne Srbije, sa akcenotm na Svrljig i grad Niš. 

Milija Miletić, foto: NSRS, youtube
Milija Miletić, foto: NSRS, youtube

Miletić je istakao da individualna ložišta dosta zagađuju životnu sredinu (drva, ugalj…) a da se sa tim problemom susreće grad Niš, ali i manje sredine kao što su Svrljig, Knjaževac…

To je veliki problem zagađenja tokom zimskih meseci. Jedino rešenje za grejanje je gasifikacija koja je krenula od Zaječara, preko Knjaževca i Svrljiga do Niša, ističe Miletić.

Miletić kaže da je na teritoriji Niša izgrađen prsten oko grada koji pokriva 50% gradskog naselja i da je gas došao do pojedinih teritorija u gradu.

Međutim, zbog velike cene priključka na gasovod Milija Miletić je od resornog Ministarstva zatražio da se obezbedi subvencionisani priključak na gasovod, kako bi se prijavio što veći broj građana Niša, kasnije i ostalih manjih mesta – Svrljiga, Knjaževca… 

Subvencionisanim cenama za priključak na gasovod smanjili bi smo zagađenje životne sredine tokom zime, jer bi se smanjila individualna ložišta. Pošto se trenutno pokriva grad Niš gasovodom, građani Niša bi trebali da dobiju subvencionisane cene priključka, ali i građani Svrljiga, Knjaževca, Zaječara, jer je to neophodno za sve, poručio je Miletić.

Miletić ističe da bi bilo poželjno da u naredne dve godine gasovod prođe i kroz Svrljig i Knjaževac, da se i ove opštine priključe, a da cena za priključak bude subvencionisana i pristojna za građane ovog dela Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJNOVIJE NA PORTALU

Dobro došli

Kupališni kompleks “Bazeni Pastirište” otvoren za posetioce

CTKS Svrljig

KULTURA: 20. LIKOVNA KOLONIJA ,,ARS TIMACUM”

ZABAVA DO ZORE!

BOBAN ZDRAVKOVIĆ, DRAGANA MIRKOVIĆ I ZORANA MIĆANOVIĆ NA 18. BELMUŽIJADI

Vidimo se

Najava: 18. Belmužijada u Svrljigu prve nedelje avgusta

Javni poziv

Poziv za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja do 8. jula

Na Vidovdan

Međunarodni festival folklora “Igra kolo kraj Timoka” u Svrljigu 28. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano