Search
Close this search box.
Beograd
Broj pregleda

MILETIĆ SE SASTAO SA DELEGACIJOM IZ SLOVENIJE: Dođite na jugoistok Srbije i Staru planinu! (FOTO)

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Republikom Slovenijom, Milija Miletić, se sastao sa delegacijom Poslaničke grupe prijateljstva sa Republikom Srbijom u Državnom zboru Slovenije na čelu sa Lenom Grgurevič, predsednicom Grupe prijateljstva sa Srbijom.

Foto: T.S.
Foto: T.S.

Miletić je pozdravio delegaciju iz Slovenije i istakao da Grupa prijateljstva, na čijem je čelu, beleži porast broja članova:

– Poslanička grupa prijateljstva sa Republikom Slovenijom broji 83 člana, što govori da je veliko interesovanje narodnih poslanika da se održe bliske veze naroda – istakao je Miletić.

Kako je Miletić naveo, ekonomska saradnja je sve veća, sa tendencijom rasta I zahvalio se Sloveniji na broju investicija u Srbiji.

– Postoji veliki broj preduzeća iz Slovenije koja posluju u Srbiji, takođe, postoje i preduzeća iz Srbije koja uspešno posluju u Republici Sloveniji. Potrebno je da nastavimo ovako dobru ekonomsku saradnju i da je proširimo u drugim oblastima – kazao je Miletić.

Predsednik Grupe prijateljstva sa Republikom Slovenijom je pozvao delegaciju iz Slovenije da posete Staru planinu i jugoistok Srbije, ističući da je ovaj deo Srbije veliki turistički potencijal.

Predsednica Grupe prijateljstva sa Srbijom Državnog zbora Republike Slovenije, Lena Grgurevič, se zahvalila na gostoprinstvu I istakla da dva naroda dele zajedničku istoriju, ali da imaju I zajedničke ciljeve kojima teže u budućnosti.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano