Search
Close this search box.
Sastanak sa državnom sekretarkom
Broj pregleda

Dopremljene kante i kontejneri Javnom komunalnom stambenom preduzeću ,,Svrljig”

Podeli sa prijateljima:

Državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Republike Srbije Ivana Hadži Stošić danas je sa svojim saradnicima obišla Svrljig, odnosno Javno komunalno stambeno preduzeće ,,Svrljig” Svrljig kojem je isporučeno 52 kontejnera i 885 kanti za odlaganje smeća. 

Kontejneri i kante, foto: M.M.
Kontejneri i kante, foto: M.M.

Prijem je organizovan u kancelariji direktora JKSP ,,Svrljig” Jovana Đorđevića, a prisustvovali su pored državne sekretarke i predstavnici lokalne samouprave predsednik SO Svrljig Milan Mihajlović, njegova zamenica Tatjana Lazarević, zamenik predsednika opštine Vlada Pejčić, većnik za ekologiju Mladen Mitić i Slaviša Matejić.

Na samom početku zamenica predsednika SO Svrljig Tatjana Lazarević izrazila je zadovoljstvo i zahvalnost što je Opština dobila ovako vrednu donaciju u par navrata 2022. i 2023. godine, upravo od ministarstva koje vodi Irena Vujović, gde opština Svrljig ima izuzetnu saradnju sa tim ministarstvom i državnom sekretarkom Ivanom Hadži Stošić.

Uručen poklon državnoj sekretarki, foto: M.M.
Uručen poklon državnoj sekretarki, foto: M.M.

Inače, narodni poslanik Milija Miletić je u par navrata na sednicama skupštine tražio da se poveća broj kanti i kontejnera kako bi se stavio akcenat na ekološki čistu opštinu, te ujedno sela dobila čistiju prirodu.

Predsednik USS i narodni poslanik Milija Miletić, foto: A.P. / crop
Predsednik USS i narodni poslanik Milija Miletić, foto: A.P. / crop

Direktor JKSP-a ističe da je ovo vredna donacija u pravom trenutku kada se prave planovi za odvoženje smeća iz seoskih sredina.

Predstavnici lokalne samouprave sa državnom sekretarkom, foto: M.M.
Predstavnici lokalne samouprave sa državnom sekretarkom, foto: M.M.

Đorđević je iskoristio priliku i zahvalio ministarstvu i državnoj sekretarki Ivani Hadži Stošić na donaciji, kao i na pomoći pri nabavci kamiona-smećara koji aktivno radi od prošle godine na teritoriji Svrljiga.

Dobili smo veći broj kontejnera ove godine, prošle godine kamion-smećar, iskreno želim da zahvalim ministarstvu. Znajući da smo odvojili tri miliona dinara za uklanjanje divljih deponija, nadam se da ćemo s ovom donacijom značajno smanjiti ulaganje sredstva u čišćenje divljih deponija i da ćemo krenuti sa odvoženjem smeća iz seoskih sredina, poručio je Đorđević i dodao da će prvo probno selo za odvoženje smeća biti selo Niševac.

BONUS VIDEO

Podsećamo vas da je tokom prošle godine od istog ministarstva Opština Svrljig dobila 160 kanti i 22 kontejnera.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano