Search
Close this search box.
Društveno odgvorni
Broj pregleda

Opština Svrljig pomaže poljoprivrednicima pri upisu u e-Agrar

Podeli sa prijateljima:

Sedmoro zaposlenih u Opštinskoj upravi Opštine Svrljig obučeno je za rad u novoj elektronskoj aplikaciji, koja treba da registruje poljoprivredna gazdinstva eAgrar. Ovaj posao protiče uz pomoć i saradnju sa Poljoprivrednom stručnom savetodavnom službom iz Niša. 

eAgrar, opština Svrljig, foto: K.M.
eAgrar, opština Svrljig, foto: K.M.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković ističe da opština na ovaj način izlazi u susret građanima i pomaže im da što pre i na najbolji način izvrše upis gazdinstva elektronskim putem.

– Svesni smo da se veliki broj poljoprivrednih gazdinstava vodi na starija lica, na lica koja često nemaju pametne telefone ili nisu u mogućnosti da sami popune obrasce koji su dostupni u aplikaciji eAgrar. Opština je preuzela obavezu da im pomogne, naravno u saradnji sa PSSS iz Niša, poručio je Marković.

Inače, od početka ove akcije gužve u zgradi OU Svrljig su velike, bez obzira što se popunjavanje vrši u vremenu od 8 do 14h, građani već u 6,20 čekaju ispred zgrade opštine.

eAgrar, opština Svrljig, foto: K.M.
eAgrar, opština Svrljig, foto: K.M.

Kako nam je saopšteno, problemi tokom unošenja u aplikaciju eAgrar se javljaju zbog pada mreže i sistema – što dodatno otežava i produžuje vreme rada.

Podsećamo sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji te ste u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odradite sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

Prvi javni poziv koji će biti raspisan 3. aprila je onaj za subvencije po hektaru i biće otvoren čak 45 dana, do 15. maja, kako bi svi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena za sređivanje stanja u registrima i obnove statusa gazdinstva.

Kako biste mogli da planirate i da se pripremite za prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) upoznajemo vas sa planom raspisivanja javnih poziva:

  • Mleko 1. kvartal (od 3. do 15. aprila)
  • Podsticaji po hektaru (od 3. aprila do 15. maja)
  • Genetika (od 15. aprila do 15. maja)
  • Pčele (od 1. do 20. maja)
  • Krave za uzgoj teladi (od 10. aprila do 10. maja)
  • Tov (od 20. aprila do 10. maja)

Informacioni sistem eAgrar uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.

Ekstra testera komerc

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svrljiske novine predstavljaju

Pravoslavni crkveni kalendar

Ministar

Đerlek obišao ulicu Petra Miloševića u kojoj je rekonstruisana vodovodna mreža

Završeni radovi

Ministar Edin Đerlek danas u poseti Svrljigu povodom rekonstrukcije vodovodne mreže

Radno

Uređenje kanala i propusta prema Drajincu

Ogroman skup podrške

Ogroman skup podrške Ujedinjenoj seljačkoj stranci povodom 24 godine od osnivanja

Politika

Veliki skup Ujedinjene seljačke stranke u Narodnom pozorištu

PU ,,Poletarac'' Svrljig
Izrada web sajtova

Povezano