Search
Close this search box.
Da li postoji rešenje?
Broj pregleda

Ministarka pravde i Miletić o problemu masovnih tužbi! (VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

Zajedno ćemo sa advokatskim komorama raditi da ne dolazi do cepanja predmeta i pravljenja masovnih tužbi, poručila je ministarka pravde Maja Popović odgovarajući na govor narodnog poslanika Milije Miletića koji je govorio o problemu opština na jugoistoku Srbije sa masovnim tužbama.

Milija Miletić, foto: M.M.
Milija Miletić, foto: M.M.

– Imamo jedan sistemski problem koji se dešava unazad godinu dana, lokalne samouprave na jugu Srbije se suočavaju sa problemima zbog masovnih tužbi građana zbog zauzeća privatnih parcela tokom izgradnje atarskih i lokalnih puteva. Sada pravni zastupnici pojedinih advokata idu od čoveka do čoveka, kod naših meštana, traže od njih da potpišu punomoćje da tuže lokalnu samoupravu i sada dolazi veliki broj tužbi koji će urnisati budžete naših opština – upozorio je Miletić.

Miletić je apelovao da su lokalne samouprave u velikom problemu, problemi će se preneti i na budžet Srbije, dok vlasnici parcela dobijaju minimalni iznos, a najviše novca ode na advokate.

Ministarka pravde je, odgovarajući Miletiću, istakla da će Ministarstvo pravde zajedno sa advokatskim komorama preduzeti korake da ne dolazi do zloupotreba procesnih ovlašćenja, cepanja predmeta i pravljenja masovnih tužbi.

– Prave se problemi sa masovnim predmetima… zajedno ćemo sa advokatskim komorama preduzeti da zamolimo da ne dolazi toliko često do zloupotreba procesnih ovlašćenja i da vidimo na koji način ćemo zajedno, i advokatske komore i ministarstvo učini sve da ne dolazi do cepanja predmeta i pravljenja masovnih tužbi, čime drugi građani dolaze u situaciju, u drugim predmetima, da ostvare i zaštite svoja prava – rekla je Popović.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano