Politika
Broj pregleda

Miletić zatražio sazivanje sednice Odbora za poljoprivredu zbog alarmantnog stanja u stočarstvu! (VIDEO)

Narodni poslanik Milija Miletić je na konferenciji za novinare održanoj u Narodnoj skupštini izjavio da je zatražio sazivanje sednice Odbora za poljoprivredu, kao i da je u toku potpisivanje Peticije radi stavljanja van snage Pravilnika o izmeni Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla.

Foto: Privatna arhiva, USS
Foto: Privatna arhiva, USS

– Prethodnih godina sam više puta govorio o problemima poljoprivrdnih proizvođača, o zaostalim subvencijama i pravilnicima koje treba promeniti. Krajem prošle godine su doneti Pravilnici kojima se onemogućava stočarima da ostvare svoja prava za kvalitetna priplodna grla, kao što je bilo prethodnih godina. U prvom pravilniku se daje mogućnost da se ide javnim pozivom, drugim pravilnikom se onemogućava stočarima, koji nisu ostvarili svoja prava, da ih ostvare. Praksa je do sada bila da stočari mogu da ostvare prava na subvencije do januara – objašnjava Miletić.

Kako je Miletić istakao, stanje u stočarstvu je jako loše, a navedeni Pravilnici od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dodatno komplikuju već tešku situaciju.

– Svi znamo kakvo je stanje u stočarstvu. U Beloj Palanci sam razgovarao sa stočarima i potpisana je Peticija da se doneti pravilnici stave van snage. Tražio sam da se sazove Odbor za poljoprivredu, očekujem da će biti sednica sazvana što pre – uveren je Miletić.

Miletić je pozvao ministarku poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jelenu Tanasković, da omogući svim stočarima koji nisu konkurisali od 1. jula do danas da ostvare svoja prava i da se, ukoliko je to potrebno, doneti Pravilnici stave van snage.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *