Search
Close this search box.
Politika
Broj pregleda

Miletić zatražio sazivanje sednice Odbora za poljoprivredu zbog alarmantnog stanja u stočarstvu! (VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić je na konferenciji za novinare održanoj u Narodnoj skupštini izjavio da je zatražio sazivanje sednice Odbora za poljoprivredu, kao i da je u toku potpisivanje Peticije radi stavljanja van snage Pravilnika o izmeni Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla.

Foto: Privatna arhiva, USS
Foto: Privatna arhiva, USS

– Prethodnih godina sam više puta govorio o problemima poljoprivrdnih proizvođača, o zaostalim subvencijama i pravilnicima koje treba promeniti. Krajem prošle godine su doneti Pravilnici kojima se onemogućava stočarima da ostvare svoja prava za kvalitetna priplodna grla, kao što je bilo prethodnih godina. U prvom pravilniku se daje mogućnost da se ide javnim pozivom, drugim pravilnikom se onemogućava stočarima, koji nisu ostvarili svoja prava, da ih ostvare. Praksa je do sada bila da stočari mogu da ostvare prava na subvencije do januara – objašnjava Miletić.

Kako je Miletić istakao, stanje u stočarstvu je jako loše, a navedeni Pravilnici od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dodatno komplikuju već tešku situaciju.

– Svi znamo kakvo je stanje u stočarstvu. U Beloj Palanci sam razgovarao sa stočarima i potpisana je Peticija da se doneti pravilnici stave van snage. Tražio sam da se sazove Odbor za poljoprivredu, očekujem da će biti sednica sazvana što pre – uveren je Miletić.

Miletić je pozvao ministarku poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jelenu Tanasković, da omogući svim stočarima koji nisu konkurisali od 1. jula do danas da ostvare svoja prava i da se, ukoliko je to potrebno, doneti Pravilnici stave van snage.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano