Search
Close this search box.
MUP
Broj pregleda

POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA ZA VIKEND

Podeli sa prijateljima:

Tokom predstojećeg vikenda, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije će nastaviti sa kontinuiranim sprovođenjem mera pojačane kontrole saobraćaja, a prvenstveno će biti usmerena na kontrolu brzine u zonama pešačkih prelaza, kontrolu poštovanja obaveza vozača prema pešacima, ali i poštovanja saobraćajnih propisa od strane pešaka.

Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva
Zgrada policije, arhivska fotografija, foto: arhiva

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da u periodu godine kada su obdanice znatno kraće, a česta je pojava magle i smanjene vidlјivosti, upravlјaju vozilima sa naročitom opreznošću, pogotovo na putevima u blizini naselјenih mesta.

Takođe, podsećamo da pešaci imaju obavezu da prilikom kretanja kolovozom van naselјa noću i u uslovima smanjene vidlјivosti zbog vremenskih uslova, budu osvetlјeni ili označeni fluorescentnim materijalom.

U Republici Srbiji se tokom prethodnih dana dogodio veći broj teških saobraćajnih nezgoda u kojima su dva pešaka smrtno stradala, a više njih zadobilo telesne povrede.

Dva pešaka su tokom jučerašnjeg dana poginula u nezgodama koje su se dogodile na teritoriji Sremske Mitrovice, pri čemu su se u oba slučaja pešaci kretali neosvetlјenim delom kolovoza.

Tokom prethodna dva dana, u Beogradu su dva deteta, starosti 7 i 13 godina, zadobila telesne povrede u saobraćajnim nezgodama prilikom prelaska kolovoza.

Od početka novembra meseca, u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo već 12 pešaka, od čega 9 njih u noćnim uslovima i u uslovima smanjene vidlјivosti.

Zbog mogućnosti pojave leda i poledice na kolovozu, podsećamo vozače i na obavezu da vozila u takvim uslovima stanja puta moraju biti opremlјena pneumaticima za zimsku upotrebu.

Izvor: MUP Srbije

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano