Search
Close this search box.
22 tačke usvojene za 63 minuta!
Broj pregleda

POLITIKA: 19. sednica SO Svrljig završena u rekordnom roku

Podeli sa prijateljima:

U ponedeljak, 28.11.2022. godine, održana je 19. sednica Skupštine opštine Svrljig na kojoj su usvojene 22 tačke dnevnog reda. Sednica je završena u rekordnom roku, za 63 minuta, pretpostavlja se zbog utakmice između Srbije i Kameruna koja se bukvalno preklapala sa terminom sednice.

SO Svrljig, foto: M.M.
SO Svrljig, foto: M.M.

Još jedna veoma bitna sednica SO Svrljig, sa bitnim tačkama dnevnog reda od kojih zavisi funkcionisanje Opštine, ali i drugih javnih preduzeća i ustanova održana je u ponedeljak, ali ovog puta bez mnogo polemike i priče. Bilo je nekoliko diskusija, a za reč su se javljali već ustaljeni govornici Milija Miletić, Bratislav Mitić, Miroslav Marković, Tatjana Lazarević i Milan Mihajlović.

Odbornici su nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice – usvojili Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Svrljig za period 01.01.2022. – 30.09.2022. godine, izvestilac po ovoj tački bila je načelnica odeljenja za budžet, finansije i privredu Marina Savić.

Sednica SO Svrljig, Marina Savić, foto: M.M.
Sednica SO Svrljig, Marina Savić, foto: M.M.

Milija Miletić je istakao da je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu pozitivan i da na uvećanje budžeta u budućem periodu traba svi zajedno raditi.

Očekujem ispunjenje plana budžeta za 2023. godinu, otvaranje fabrike i nova radna mesta za građane Svrljiga. Odbornička grupa Ujedinjene seljačke stranke podržava politiku predsednika opštine Svrljig Miroslava Markovića i politiku Vlade Republike Srbije, rekao je Miletić.

Dalje diskusije po ovoj tački nije bilo pa je stavljena na glasanje, a ruku je podiglo njih 20, dok protiv i uzdržanih nije bilo. Inače, 27 odbornika broji SO Svrljig.

Potom je usvojen Izveštaj o radu PU ,,Poletarac“ Svrljig za radnu 2021/2022. godinu, a data je i saglasnost na Godišnji plan rada ove ustanove i na Odluku UO PU ,,Poletarac“ o izmeni i dopuni statuta PU ,,Poletarac“ Svrljig, predstavnik i izvestilac po ovim tačkama bio je direktor ustanove Dejan Miletić.

Usvojen je i Predlog Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković istakao je da je PU ,,Poletarac” jedna od najsvetlijih tačaka opšitne Svrljig, te smatra da su u toj ustanovi opravdano uložena velika sredstva u prethodnom periodu – jer su deca najbitnija. 

Miroslav Marković, predsednik opštine Svrljig, foto: M.M.
Miroslav Marković, predsednik opštine Svrljig, foto: M.M.

Ovim odlukuama u budućem periodu izlazimo dodatno u susret roditeljima i samohranim roditeljima jer će za 50 odsto biti umanjena cena boravka deteta u vrtiću, rekao je Marković.

Direktor JKSP ,,Svrljig“ Svrljig Jovan Đorđević predstavio je Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Plan i program zimskog održavanja lokalnih puteva koji je usvojen, kao i Izveštaj JKSP ,,Svrljig“ Svrljig o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja, za period od 01.01.2022. do 30.09.2022. godine. U okviru tačaka koje se tiču komunalnog preduzeća usovojen je i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o drugoj izmeni Programa poslovanja JKSP ,,Svrljig“ Svrljig za 2022. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na cenovnik za obavljanje komunalnih delatnosti, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku NO JKSP ,,Svrljig“ Svrljig o cenama i izdavanje uslova, izdavanje rešenja za priključenje i ponovnog priključenja korisnika usluga na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku NO JKSP ,,Svrljig“ Svrljig o cenama pijačnih usluga na zelenoj pijaci, robnoj i stočnoj pijaci i prostoru na kome se održava vašar, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku NO JKSP ,,Svrljig“ o cenama grobljanskihj usluga, te cenama vode, kanalizacije i odvoženju smeća.

Na jučerašnjoj sednici usvojen je i Predlog Rešenja na cenovnik usluga na održavanju javne rasvete na teritoriji opštine Svrljig.

Predsednik opštine Svrljig odbornicima je predstavio Izveštaj Opštinskog veća opštine Svrljig o radu javnih preduzeća čiji je osnivač opština Svrljig za period od 01.01.2022. do 30.09.2022. godine, koji je takođe usvojen većinom glasova.

Usvojene su i tačke dnevnog reda koje se tiču razrešenja članova ŠO Srednje škole ,,Dušan Trivunac Dragoš“, kao i imenovanje novih članova i članova Opštinskog saveta roditelja opštine Svrljig za školsku 2022/2023. godinu.

Na kraju je usvojena i Odluka o izmenama Odluke o usaglašavanju organizacije rada, poslovanja i opštih akata CTKS Svrljig sa odredbama zakona, predlagač je bio predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK SVRLJIG: Postavljene nove kućice za rezervne igrače

Sportski dan

FK Svrljig spremno dočekuje Partizan, predsednik obišao završne radove

Lokalni izbori 2024

Dr Branimir Nestorović na predizbornoj tribini u Svrljigu

Lokalni izbori 2024

Ovo su kandidati za odbornike GG Pokret za spas Svrljiga

Sportske vesti

FK Svrljig osvojio nova tri boda

Lokalni izbori 2024

Saopštenje koalicijie ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano