Search
Close this search box.
22 tačke usvojene za 63 minuta!
Broj pregleda

POLITIKA: 19. sednica SO Svrljig završena u rekordnom roku

Podeli sa prijateljima:

U ponedeljak, 28.11.2022. godine, održana je 19. sednica Skupštine opštine Svrljig na kojoj su usvojene 22 tačke dnevnog reda. Sednica je završena u rekordnom roku, za 63 minuta, pretpostavlja se zbog utakmice između Srbije i Kameruna koja se bukvalno preklapala sa terminom sednice.

SO Svrljig, foto: M.M.
SO Svrljig, foto: M.M.

Još jedna veoma bitna sednica SO Svrljig, sa bitnim tačkama dnevnog reda od kojih zavisi funkcionisanje Opštine, ali i drugih javnih preduzeća i ustanova održana je u ponedeljak, ali ovog puta bez mnogo polemike i priče. Bilo je nekoliko diskusija, a za reč su se javljali već ustaljeni govornici Milija Miletić, Bratislav Mitić, Miroslav Marković, Tatjana Lazarević i Milan Mihajlović.

Odbornici su nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice – usvojili Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Svrljig za period 01.01.2022. – 30.09.2022. godine, izvestilac po ovoj tački bila je načelnica odeljenja za budžet, finansije i privredu Marina Savić.

Sednica SO Svrljig, Marina Savić, foto: M.M.
Sednica SO Svrljig, Marina Savić, foto: M.M.

Milija Miletić je istakao da je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu pozitivan i da na uvećanje budžeta u budućem periodu traba svi zajedno raditi.

Očekujem ispunjenje plana budžeta za 2023. godinu, otvaranje fabrike i nova radna mesta za građane Svrljiga. Odbornička grupa Ujedinjene seljačke stranke podržava politiku predsednika opštine Svrljig Miroslava Markovića i politiku Vlade Republike Srbije, rekao je Miletić.

Dalje diskusije po ovoj tački nije bilo pa je stavljena na glasanje, a ruku je podiglo njih 20, dok protiv i uzdržanih nije bilo. Inače, 27 odbornika broji SO Svrljig.

Potom je usvojen Izveštaj o radu PU ,,Poletarac“ Svrljig za radnu 2021/2022. godinu, a data je i saglasnost na Godišnji plan rada ove ustanove i na Odluku UO PU ,,Poletarac“ o izmeni i dopuni statuta PU ,,Poletarac“ Svrljig, predstavnik i izvestilac po ovim tačkama bio je direktor ustanove Dejan Miletić.

Usvojen je i Predlog Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta.

Predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković istakao je da je PU ,,Poletarac” jedna od najsvetlijih tačaka opšitne Svrljig, te smatra da su u toj ustanovi opravdano uložena velika sredstva u prethodnom periodu – jer su deca najbitnija. 

Miroslav Marković, predsednik opštine Svrljig, foto: M.M.
Miroslav Marković, predsednik opštine Svrljig, foto: M.M.

Ovim odlukuama u budućem periodu izlazimo dodatno u susret roditeljima i samohranim roditeljima jer će za 50 odsto biti umanjena cena boravka deteta u vrtiću, rekao je Marković.

Direktor JKSP ,,Svrljig“ Svrljig Jovan Đorđević predstavio je Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Plan i program zimskog održavanja lokalnih puteva koji je usvojen, kao i Izveštaj JKSP ,,Svrljig“ Svrljig o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja, za period od 01.01.2022. do 30.09.2022. godine. U okviru tačaka koje se tiču komunalnog preduzeća usovojen je i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o drugoj izmeni Programa poslovanja JKSP ,,Svrljig“ Svrljig za 2022. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na cenovnik za obavljanje komunalnih delatnosti, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku NO JKSP ,,Svrljig“ Svrljig o cenama i izdavanje uslova, izdavanje rešenja za priključenje i ponovnog priključenja korisnika usluga na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku NO JKSP ,,Svrljig“ Svrljig o cenama pijačnih usluga na zelenoj pijaci, robnoj i stočnoj pijaci i prostoru na kome se održava vašar, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku NO JKSP ,,Svrljig“ o cenama grobljanskihj usluga, te cenama vode, kanalizacije i odvoženju smeća.

Na jučerašnjoj sednici usvojen je i Predlog Rešenja na cenovnik usluga na održavanju javne rasvete na teritoriji opštine Svrljig.

Predsednik opštine Svrljig odbornicima je predstavio Izveštaj Opštinskog veća opštine Svrljig o radu javnih preduzeća čiji je osnivač opština Svrljig za period od 01.01.2022. do 30.09.2022. godine, koji je takođe usvojen većinom glasova.

Usvojene su i tačke dnevnog reda koje se tiču razrešenja članova ŠO Srednje škole ,,Dušan Trivunac Dragoš“, kao i imenovanje novih članova i članova Opštinskog saveta roditelja opštine Svrljig za školsku 2022/2023. godinu.

Na kraju je usvojena i Odluka o izmenama Odluke o usaglašavanju organizacije rada, poslovanja i opštih akata CTKS Svrljig sa odredbama zakona, predlagač je bio predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano