Poljoprivreda
Broj pregleda

MILETIĆ POZVAO UZGAJIVAČE MLEČNIH KRAVA DA SE PRIJAVE ZA POMOĆ

Predsednik Pododbora za poljoprivredu Milija Miletić je pozvao uzgajivače krava da se prijave za bespovratnu isporuku do 15.000 tona merkantlilnog kukuruza u cilju upućivanja pomoći uzgajivačima mlečnih krava.

Foto: Privatna arhiva, USS
Foto: Privatna arhiva, USS

Uzgajivač mlečnih krava može ostvariti pravo na bespovratnu isplatu merkantilnog kukuruza ako je fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog gazdinstva koji:

1. je upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu u ovom registru za tekuću godinu,
2. je upisan u Centralnu bazu podataka o obeležavanju životinja i u ovoj bazi ima od 1 do 50 mlečnih krava, u svom vlasništvu ili u vlasništvu člana njegovog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva
3. nije u zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, po pravu prečeg zakupa, po bilo kom osnovu,
4. je ostavio pravo za premiju za kravlje mleko za 2021. godinu, u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuju uslovi, način i obrazac zahteva za ostvarivanje prava za premiju za mleko.

Prijava se podnosi Poljoprivrednoj savetodavnoj i stučnoj službi Niš, Leskovačka br. 4, za opštine Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Ražanj i Svrljig.

Prijava za ostvarivanje prava na pomoć uzgajivačima mlečnih krava podnosi se u periodu od 11. do 23. novembra 2022. godine.

Uz obrazac prijave podnosilac dostavlja:

1. izvod iz Registra poljoprivrednih gazdinstava sa podacima o aktivnom statusu, članovima porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i vrsti životinja i broju gazdinstava na kojima se drže ili uzgajaju, koji izdaje područna jedinica Uprave za trezor, kao i
2. spisak mlečnih krava na gazdinstvu upisanih u Centralnu bazu podataka o obeležavanju životinja koji izdaje nadležna veterinarska služba.

Obrazac prijave i detaljnije informacije možete pogledati na L I N K U.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *